Welke vlooienpreventie voor katten?

Comfortis Chewable Tablets, onze eerste keuze voor orale vlooienbestrijding voor katten, is snelwerkend en goed voor katten die geen lokale vlooienpreventie kunnen verdragen. Bravecto Topical Solution for Cats verdedigt zich gedurende 12 weken tegen vlooien en zwartbenige teken en gedurende acht weken tegen Amerikaanse hondenteken. Bravecto Plus voor katten beschermt gedurende acht weken tegen vlooien, zwartpootige teken, hartwormen, rondwormen en haakwormen. Catego is een topisch maandproduct dat de actieve ingrediënten fipronil, dinotefuran en pyriproxyfen bevat.

Deze combinatie van medicijnen doodt alle vlooien (alle vormen), teken en kauwluizen. Catego werkt snel en begint binnen enkele uren vlooien te doden. Dit product mag alleen worden gebruikt bij katten en kittens ouder dan 8 weken en met een gewicht van meer dan 1,5 pond. Het wordt meestal elke maand toegepast.

Revolution is een lokale behandeling die eens per maand moet worden toegepast om uw katten tegen vlooien te beschermen. Het is aan de prijzige kant, maar het is zeer effectief in zowel de behandeling als het voorkomen van vlooien, waarbij 98% van de volwassen vlooien binnen 36 uur wordt gedood en het uitbroeden van eieren wordt voorkomen. Het beschermt ook tegen hartworm en rondworm. Een vlooienkam kan worden gebruikt om te proberen een levende vlo te vangen, maar sommige katten zullen vlooien krijgen en je zult geen levende katten zien omdat katten zulke kieskeurige zelfreinigers zijn.

De Seresto Flea %26 Tick Collar begint vlooien en teken af te weren en te doden binnen respectievelijk 24 en 48 uur na de eerste toediening. Als je andere vlooienbehandelingen overweegt, zou dit waarschijnlijk het handigst zijn voor jou als katteneigenaar, omdat het rommelvrij, geurvrij en niet vettig is. Om te controleren of uw kat vlooien heeft, gebruikt u een goedkope vlooienkam om op vlooien en zwarte vlekjes „vlooienvuil” (uitwerpselen) te jagen. Vlooienhalsbanden beweren dat ze chemicaliën afgeven die vlooien afstoten of doden, zelfs voordat ze je kat bijten.

Daarom is het een goed idee voor zelfs binnenkatten om preventieve vlooienmedicatie te nemen, vooral tijdens het vlooien- en tekenseizoen. Voor dieren die in herenhuizen of appartementsgebouwen wonen, kunnen vlooien worden verdeeld tussen woonruimtes. David Littlejohn van Pawscessories zegt dat vlooienhalsbanden over het algemeen veilig zijn, maar afhankelijk van de soort; katten mogen nooit vlooienhalsbanden dragen die ontworpen zijn voor honden en vice versa. Hoewel ze een beetje ouderwets zijn, zijn vlooienkammen nog steeds een effectieve behandeling om vlooien uit de vacht van je kat te verwijderen en ze zijn vooral nuttig om verlichting te bieden omdat andere behandelingen hun magie doen.

Het gebruik van een maandelijkse vlooien- en tekenpreventie kan ervoor zorgen dat uw kat gezond en ongediertevrij blijft, ongeacht welke avonturen ze beleven. De meest voorkomende vlooien- en tekenpreventie bij katten wordt oraal toegediend, in de vorm van een kauwtablet, of als een plaatselijke vloeistof die tussen de schouderbladen of langs de rug wordt verspreid. Het laatste wat u wilt is een uitbraak van vlooien of teken in uw huis, om nog maar te zwijgen van de kans dat ziektedragende parasieten schadelijk zijn voor uw familie. Als de besmetting aanhoudt, moet u misschien zelfs een vlooiendienst inschakelen die uw tapijten en meubels behandelt.

Hoewel er geen kattenrassen zijn die bijzonder kwetsbaar zijn voor vlooien- of tekenbesmettingen, lopen sommige katten mogelijk een hoger risico vanwege hun persoonlijkheid en raskenmerken. Buitenkatten lopen een veel groter risico om vlooien en teken tegen te komen, vooral op beboste, dikke of onbehandelde werven.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *