Is het normaal dat katten zich raar gedragen na een vlooienbehandeling?

Als uw vlo al een vlooienplaag heeft, kan het zijn dat ze geïrriteerd of geïrriteerd zijn vanwege de vlooien. Het kan even duren voordat de behandeling effectief is. Een andere reden waarom uw kat zich misschien raar gedraagt, is dat u hem naar de dierenarts moest brengen. Verlies van evenwicht of struikelen (ataxie).

Het opmerken van een gedragsverandering van uw kat na een vlooienbehandeling is een reden om actie te ondernemen. Gedragsverandering bij een huisdier is een van de meest voorkomende klachten na een vlooienbehandeling. Als je kat er te overstuur uitziet, zich lui gedraagt, zich blijft verstoppen of loopt alsof ze dronken is, dan is onmiddellijke actie zeker vereist. Net als veel andere dragers zijn vlooien verantwoordelijk voor enkele van de ernstigste ziekten die zoogdieren, waaronder katten, treffen.

Als uw kat een kattenveilig medicijn tegen vlooien en teken likt, veroorzaakt de bittere smaak meestal kwijlen en mogelijk misselijkheid. Met andere woorden, de ene kat zal geen problemen hebben met één soort verwerkt vlees, terwijl een andere kat na het proeven ernstige gezondheidsproblemen kan hebben. Het is erg belangrijk om honden van katten in het huishouden te scheiden gedurende 24 uur nadat honden een spot-on medicijn op basis van permethrine hebben toegediend. Vlooienhalsbanden van katten die op de markt verkrijgbaar zijn, bevatten voornamelijk chemicaliën zoals amitraz, organofosfaten, carbamaten, pyrethrine of pyrethroïden.

Zoals miauwen als ze eten heeft en gewoon in de regen zit. Normaal slaapt ze ook op mijn bed, nu slaapt ze in de onderbroek van mijn moeder. Dat leidt tot vergiftiging door vlooienbehandeling of vlooienhalsbandvergiftiging als u een speciale met serum gevulde halsband gebruikt. Als u zich realiseert dat u per ongeluk een hondenproduct op uw kat hebt aangebracht, of dat uw kat symptomen begint te vertonen nadat u onlangs een spot-on product bij hem of bij andere huisdieren in het huishouden heeft aangebracht, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor hulp.

Andere veel voorkomende redenen voor waanzinnig behandelingsgedrag na vlooien zijn angst, ongerustheid, een reactie op de vlooienplaag en zelfs andere gezondheidsproblemen die geen verband houden met vlooienbeten. Dus als je een antwoord wilt op de vraag waarom wordt mijn kat gek na een raadsel over de behandeling van vlooien, lees dan verder. Met andere woorden, u hoeft uw kat niet vaak te behandelen, wat u veel tijd en moeite bespaart. Vlooienbehandelingen zijn er in allerlei bereidingen, zoals sprays, dips, shampoos, poeders en halsbanden.

Hopelijk hoeft de gevreesde Waarom wordt mijn kat gek na een vlooienbehandeling nooit meer bij je op te komen. Vlooienbehandelingen bij honden zijn iets anders en sterker dan de behandelingen die bij katten worden gebruikt en zullen waarschijnlijk een hogere dosis pyrethroïden bevatten. Geen enkele kattenliefhebber zal deze behandelingen opzettelijk aan zijn katten geven om in te nemen, maar dat is de meest voorkomende oorzaak van vergiftiging door vlooienbehandelingen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *