Hoe voorkom je dat katten vlooien binnenbrengen?

Volg deze zes stappen om kattenvlooien te verwijderen en te voorkomen dat ze weer naar binnen gaan. Begin met de juiste vlooienbehandeling voor uw kat. Stofzuig, nogmaals stofzuigen en dan nog een beetje meer stofzuigen. Voorkomen van vlooien nadat je een besmetting hebt aangepakt.

Voor volledige vlooienbestrijding moet u ook de omgeving behandelen. Vlooien kunnen maanden in de omgeving overleven zonder gastdier, dus het is belangrijk om de levenscyclus van vlooien te doorbreken. Door het milieu te behandelen, worden reeds aanwezige vlooieneitjes, larven en poppen verwijderd en wordt ook herbesmetting voorkomen. Dit omvat het wekelijks stofzuigen van het slaapgedeelte, vloeren, meubels en plinten en het weggooien van stofzuigerzakken.

Beddengoed voor huisdieren moet ook wekelijks op hoge temperatuur worden gewassen, en buitenkennels, runs of leefruimten moeten elke week worden besproeid met een volwassen vlooienverdelger totdat de besmetting is verdwenen. Als er sprake is van een ernstige aantasting, kunt u ook plinten en andere spleten afstoffen met insecticidepoeder en oppervlaktesprays gebruiken. Vraag uw dierenarts om advies als u niet zeker weet hoe u vlooien veilig uit de omgeving van uw huisdier kunt verwijderen. De meeste vlooien die je kat oppikt, komen van buiten.

Een van de meest effectieve manieren om uw kat vlooienvrij te houden (behalve door regelmatig vlooienbehandelingen te gebruiken) is om uw kat binnen te houden. Hoewel binnenkatten nog steeds vlooien kunnen krijgen van bezoekers of in een kattenverblijf in de buitenlucht zitten, lopen ze een veel lager risico dan katten die vrij buiten mogen rondlopen. Als insecten die over het lichaam kruipen niet irriterend genoeg waren, veroorzaken vlooienbeten bij katten ernstige jeuk waardoor uw kat de aangetaste plekken overvloedig krabt, bijt en likt. Er zijn zowel medicijnen op recept als vrij verkrijgbare medicijnen die bedoeld zijn om katten met vlooien te helpen behandelen, zoals vlooientopische middelen, kauwtabletten voor vlooien en vlooienhalsbanden.

De beste manier om vlooien bij katten te behandelen is met lokaal vlooiengeneesmiddel dat maandelijks of driemaandelijks wordt toegediend, afhankelijk van de dosis. Als uw kat bijt en haar lichaam likt om de jeuk te verminderen, kan ze een met lintwormlarven besmette vlo inslikken. Deze Zodiac Double Action Flea Shampoo is gemaakt voor zowel katten als honden en is veilig, zacht en effectief om vlooien snel te doden en uw huisdieren wat verlichting te bieden van hun ongemak. Kokosolie is een van de meest natuurlijke plaatselijke behandelingen voor huisdieren en kan een nuttig hulpmiddel zijn om vlooien op uw kat te voorkomen en te behandelen.

Vlooien kunnen moeilijk te voorkomen zijn, vooral als je een buitenkat of andere dieren hebt die ze naar huis kunnen dragen. Voor katten met een gevoelige huid bent u misschien op zoek naar een meer natuurlijke manier om vlooien op uw kat te verwijderen. Preventieve vlooienbehandelingen voor katten zorgen ervoor dat uw kat veilig blijft, en nu weet u dat ze u ook kunnen beschermen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat zelfgemaakte remedies tegen vlooien bij katten mogelijk niet voor elk huisdier werken.

Het verschil tussen een kat met vlooien en een kat zonder vlooien is de hoeveelheid tijd die ze jeuken en de intensiteit van hun jeuk. Of uw huisdier nu nog nooit vlooien heeft gehad en u dat zo wilt houden of dat uw huisdier last heeft van een vlooienplaag, ga naar uw dierenarts voor advies over de beste manier om de juiste medicatie te krijgen om het probleem te voorkomen of te behandelen. Als u volledige gemoedsrust wilt of als de besmetting aanhoudt, schakel dan een professionele verdelger in om u te helpen uw vlooienprobleem op te lossen. Er is geen garantie dat deze zelfgemaakte oplossingen uw kat volledig zullen beschermen tegen vlooien of ander ongedierte.

Het maakt vlooien niet uit hoe jong of oud uw kat is, en jonge kittens hebben waarschijnlijk geen preventieve behandeling gehad, dus het is niet ongebruikelijk om vlooien te vinden bij kittens.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *