Kan vlooienbehandeling bij katten diarree veroorzaken?

Symptomen van vlooienbestrijdingsmiddel Toxiciteit bij katten en honden Veelvoorkomende symptomen van toxiciteit van vlooienproducten die organofosfaten bevatten zijn diarree, braken, ademhalingsmoeilijkheden, kleine pupillen, spiertremor, zwakte of voorvallen en kwijlen. Medicatie kan worden voorgeschreven om de aanvallen en spiertrillingen op afstand te houden. Uw kat moet mogelijk ook intraveneus vocht toegediend krijgen tijdens het verblijf in het ziekenhuis. We hebben hem eerst 4 dagen lang een Seresto-halsband omgedaan en hij leek niet slecht te reageren, maar hij likte hem wel een paar keer voordat hij strakker werd aangedraaid.

We hebben hem uitgedaan voordat we naar het weekend vertrokken. We hebben Hartz Ultra Guard-druppels op de andere kat aangebracht en konden niet controleren of hij die applicatie had gelikt. Ik zag kwijlen toen ik een week later terugkwam, mijn partner had er niets van gemerkt toen hij 4 dagen eerder terugkwam. Ik dacht dat het misschien zijn opwinding was om me te zien, maar hij drinkt geen water, hunkert naar meer aandacht en lijkt niet zo veel te slapen.

Kunnen dit vertraagde gifeffecten zijn? In verband met toxiciteit veroorzaken de meeste vlooienkragen bij inslikken alleen maagklachten zoals misselijkheid, braken en diarree. Halsbanden die deltamethrin bevatten, kunnen echter ook neurologische symptomen veroorzaken, zoals ataxie, zwakte van de achterpoten, tremoren of hyperthermie. Als uw huisdier een deel van een vlooienhalsband heeft ingenomen, is het raadzaam om voor hulp contact op te nemen met een dierenarts, het noodnummer op de productverpakking of de Pet Poison Helpline op 800-213-6680. De topische spot-on-medicatie tegen vlooien en teken die het meest betrokken is? Geneesmiddelen uit de pyrethrine- en pyrethroïdfamilie.

Deze actieve ingrediënten worden vaak aangetroffen in insecticiden, sprays en lokale spot-on medicijnen voor huishoudelijk gebruik. Deze chemicaliën zijn zeer veilig voor honden, maar mogen nooit voor katten worden gebruikt. Hoewel ontwormen en vlooienbehandeling relatief veilig zijn, vraagt u zich misschien af waarom uw kat zich raar gedraagt na een vlooienbehandeling. De adsorptie van deze antivlooienproducten kan bij de kat zelfs in relatief kleine hoeveelheden vergiftiging veroorzaken.

Dit gebeurt ofwel doordat een volwassen vlo van een ander dier of persoon op de vacht van de kat springt, ofwel doordat de larven zich in de omgeving ontwikkelen en zich aan de kat hechten. Uw kat wordt uit het ziekenhuis ontslagen zodra ze hersteld is van de vlooien- en tekenvergiftiging. Vlooien veroorzaken hun eigen lichamelijke problemen in de vorm van jeuk, wat leidt tot krassen en ongemak. Het is essentieel om uw kat naar de dierenarts te brengen zodra u tekenen van vergiftiging met vlooien- en tekenmedicijnen opmerkt.

Ze smeren vaak „vlooienmedicatie voor kleine honden” op hun „grote kat, zonder naar behoren overleg te plegen met hun dierenarts of het etiket aandachtig te lezen, wat resulteerde in ernstige vergiftiging bij katten. Sommige behandelingen tegen vlooien voor honden zijn er in aërosolvorm, dus u moet ervoor zorgen dat u de kat niet bedwelmt wanneer u hem in dezelfde omgeving gebruikt. Uw huisdier voelt zich niet goed De twee meest voorkomende insecticiden in vlooienpreventie worden pyrethrines en pyrethroïden genoemd. Als uw kat zich raar gedraagt na een vlooienbehandeling, moet u rekening houden met de mogelijkheid van vergiftiging door vlooienbehandeling.

Verschillende producten worden in verschillende regio's op de markt gebracht, dus het is belangrijk om uw dierenarts om advies te vragen over welke kattenvlooienbehandeling u moet gebruiken. Je kat kan zich na een bepaalde vlooienbehandeling vreemd gedragen als ze daar gevoelig voor zijn, maar het gaat prima met een ander type. Het bestrijden van vlooien kan moeilijk zijn. Daarom is het zo belangrijk om uw dierenarts te raadplegen voordat u uw huisdier begint met een preventief medicijn.

Praat bij twijfel met uw dierenarts over de veiligste vorm van vlooien- en tekenmedicijnen die u bij uw katten en honden kunt gebruiken. Wanneer de vlooien beginnen af te sterven, kan de beweging van de vlooien op het dier een „kieteleffect” veroorzaken.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *