Wat doodt vlooien bij katten snel?

Het heeft echter geen blijvende effecten. Spinosad (Comfortis) is een snelwerkend kauwmiddel dat vlooien begint te doden voordat ze eieren leggen. Het is bekend dat vlooien de geur van cederchips haten en de kans bestaat dat je kat er ook niet zo dol op is. U kunt echter proberen cederchips rond het beddengoed van uw kat of buiten in uw tuin te strooien.

Je kunt ook cederoliespray op de vacht van je kat aanbrengen, omdat het een veilige, niet-giftige etherische olie is, of zelfs de halsband van je kat om de insecten op afstand te houden. Een van de meest effectieve natuurlijke vlooienverdelgers is citroenzuur, waardoor citroensap een algemeen erkend huismiddeltje is voor de behandeling van vlooien. U kunt de vacht van uw kat besproeien met een oplossing die is gemaakt door een paar gesneden citroen te koken (laat de citroenen een paar uur trekken) en vervolgens de vloeistof af te tappen voordat u deze in een spuitfles doet. Breng de oplossing voorzichtig in de vacht van uw auto aan, vermijd daarbij zijn of haar ogen en houd uw huisdier in de gaten voor roodheid of andere tekenen van irritatie en herhaal de behandeling zo vaak als nodig is totdat de vlooien volledig verdwenen zijn.

Als je geen van deze kruiden bij de hand hebt, kan een beetje keukenzout ook helpen, omdat het helpt om de vlooien van je kat uit te drogen en te doden. Sterker nog, het werkt om vlooien en vlooieneitjes te doden die op uw tapijt op de loer liggen (strooi het er gewoon op), of wanneer het wordt gemengd met water, kan het worden gebruikt om harde oppervlakken te behandelen. Deze kruiden zijn een veilig alternatief voor knoflookpoeder, dat in grote hoeveelheden giftig kan zijn voor katten. Om afwasmiddel te gebruiken om vlooien op te vangen en te doden die van uw huis hun vaste verblijfplaats hebben gemaakt, kunt u proberen een ondiep schaaltje te vullen met warm zeepwater en het dicht bij een lichtbron te plaatsen.

Ze zullen naar het licht worden getrokken en in de vloeistof verdrinken. Net als citroensap is appelciderazijn een geweldig huismiddeltje tegen vlooienbesmetting. Je kunt het in een spuitfles doen, met je vingers inmasseren of er een kam in dopen en op die manier aanbrengen. Behandel uw kat eerst met een product dat is ontwikkeld om vlooien te doden.

Baad uw kat of kitten met een speciaal samengestelde vlooienshampoo om vlooien bij contact te doden. Vlooiensprays kunnen een goede optie zijn voor wateraverige katten. Herhaal de behandeling indien nodig en zoals aanbevolen op het etiket. Shampoos, sprays, poeders en preparaten voor topische of orale toediening zijn allemaal beschikbaar.

Hoewel de meeste lokale insecticiden volwassen vlooien doden, hebben veel ervan een beperkte effectiviteit omdat ze slechts enkele uren na toediening werken. Dit geldt met name voor vlooienshampoos en -poeders; ze doden vlooien die aanwezig zijn op uw kat op het moment van aanbrengen, maar hebben weinig blijvend effect; de volgende dag kan uw kat weer vlooien krijgen. Als een maandelijkse spot-on behandeling niet de beste optie is voor uw kat, is een andere methode om vlooien te voorkomen een vlooienhalsband die de actieve ingrediënten flumethrine en imidacloprid bevat. In de meeste gevallen duurt het drie tot vier maanden om volledig van een vlooienplaag af te komen, omdat vlooien zo lang nodig hebben om door hun levensfase te gaan, nog meer reden om regelmatig preventieve maatregelen te nemen.

De belangrijkste bron van kattenvlooien zijn pas opgekomen volwassen vlooien van vlooienpoppen in uw huis of erf. Vergeet niet dat het tot drie maanden kan duren om zeker te zijn dat elke vlo verdwenen is, dus wees consistent met het schoonmaken en preventieve vlooienbarrières. Om deze mogelijkheid uit te sluiten, kan uw dierenarts een rigoureuze vlooienbestrijding aanbevelen, ook al zijn er geen vlooien te vinden. De afdeling Entomologie van de Universiteit van Kentucky beveelt sprays aan die bepaalde insecticiden in de actieve ingrediënten bevatten, en waarschuwt dat de spray onder meubels moet komen waar vlooien en hun eitjes zich kunnen verbergen om de kamer adequaat te kunnen behandelen.

Gebruik de stand voor hoog vuur op je wasmachine en droger en neem afscheid van eventuele vlooien die zich in de stoffen verbergen. Vlooienhalsbanden lijken misschien handig, maar de meeste werken niet goed (met uitzondering van vlooienhalsbanden die een IGR bevatten) en worden over het algemeen niet aanbevolen. Zelfs als u af en toe een of twee vlooien op uw kat blijft zien, betekent dat niet dat de producten niet werken. Bij veel huisdieren verstoppen vlooien zich graag in warme en beschermde gebieden, zoals de lies, oren, nekplooien of oksels.

Het belangrijkste doel van een vlo in de natuur is om zich voort te planten om meer vlooien te maken door te bijten (bloedmeel op te nemen) van dieren, zelfs knaagdieren. Als je vlooien, vlooienvuil of vlooieneitjes op je kat kunt zien, begin dan het behandelingsproces door je kat te kammen en te wassen om er zoveel mogelijk van af te komen (hoewel het misschien makkelijker gezegd dan gedaan is). Omdat vlooienbeten vaak jeukende allergische reacties veroorzaken, hebben veel eigenaren troost gevonden om hun kat wat Benadryl te geven. Vlooien kunnen tot twee weken buiten overleven zonder gastheer; uw huisdieren kunnen met hen in contact komen in achtertuinen, hondenparken en kennels, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze worden opgelopen door een ander dier dat vlooien heeft.

Eerlijk gezegd zijn er veel redenen waarom uw kat kan jeuken, het kan voortkomen uit kattenangst tot vlooien en meer. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *