Hoe voorkom je dat je kat vlooien krijgt?

Een andere natuurlijke manier om vlooien te voorkomen of te elimineren is het gebruik van kruiden die je al in je keuken hebt. Rozemarijn werkt bijvoorbeeld als een natuurlijk vlooienwerend middel. Probeer rozemarijnblaadjes tot poeder te malen en strooi het over het bed van je kat of favoriete loungeplekken om vlooien op afstand te houden. Voor volledige vlooienbestrijding moet u ook de omgeving behandelen.

Vlooien kunnen maandenlang in de omgeving overleven zonder gastdier, dus het is belangrijk om de levenscyclus van vlooien te doorbreken. Door het milieu te behandelen, worden reeds aanwezige vlooieneitjes, larven en poppen verwijderd en wordt ook herbesmetting voorkomen. Dit omvat het wekelijks stofzuigen van het slaapgedeelte, vloeren, meubels en plinten en het weggooien van stofzuigerzakken. Beddengoed voor huisdieren moet ook wekelijks op hoge temperatuur worden gewassen, en buitenkennels, runs of leefruimten moeten elke week worden besproeid met een volwassen vlooienverdelger totdat de besmetting is verdwenen.

Als er sprake is van een ernstige aantasting, kunt u ook plinten en andere spleten afstoffen met insecticidepoeder en oppervlaktesprays gebruiken. Vraag uw dierenarts om meer advies als u niet zeker weet hoe u vlooien veilig uit de omgeving van uw huisdier kunt verwijderen. Het schijnbare falen van de behandeling is bijna altijd het gevolg van onjuiste toepassing van de preventieve, ontoereikende behandeling van het huis of blootstelling aan andere besmette huisdieren of omgevingen. Er zijn geen aanwijzingen dat vlooien resistentie ontwikkelen tegen insecticiden, vooral één keer per maand topische vlooienpreventiemiddelen die naast het adulticide een sterilisatiemiddel of IGR bevatten.

Overweeg om opslagloodsen, auto's en eventuele slaapplaatsen buiten te behandelen. Houd er rekening mee dat uw kat mogelijk naar andermans huis gaat als hij buiten mag rondlopen. De meeste van deze problemen kunnen worden opgelost door naast de behandeling van uw huis ook een effectief middel tegen vlooien bij uw kat te gebruiken. Vlooien en hun larven kunnen maandenlang in uw huis overleven, zonder gastheer.

Preventieve maatregelen omvatten het regelmatig stofzuigen en wassen van het beddengoed van uw huisdier. Als u vlooien vermoedt, is het erg belangrijk om ook uw huis te behandelen. Uw dierenarts kan u adviseren over de beste producten voor u - rekening houdend met de dieren die u verzorgt. Het is onbekend, maar vermoed wordt dat vlooien hemotrope mycoplasmose, ook bekend als infectieuze anemie bij katten, kunnen overbrengen.

De symptomen variëren van mild tot levensbedreigend. Nogmaals, controleer uw katten vaak op tekenen van vlooien en als u merkt dat uw kat meer slaapt dan normaal, minder actief is of zwak lijkt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Omdat ze de mysterieuze wezens zijn die ze zijn, doen katten er vaak goed aan om hun vlooiengeval geheim te houden. Als u niet zeker weet of uw kat vlooien heeft, als de behandelingen die u gebruikt niet werken of als uw kat een bijwerking heeft, is het tijd om opnieuw contact op te nemen met uw dierenarts.

Zodra u of uw huisdier thuiskomt, komen deze vlooien in grote aantallen tevoorschijn en springen ze op katten, honden en zelfs mensen op zoek naar een bloedmaaltijd. Hoewel dit gevolgen kan hebben voor volwassen katten als vlooien gedurende een lange periode niet goed worden behandeld, komt bloedarmoede vaker voor bij kittens vanwege hun kleinere omvang. Vlooienhalsbanden, vooral die met een sterke geur van pesticiden, kunnen schadelijk zijn voor sommige katten of kunnen een huidreactie of uitslag veroorzaken. Honden en katten kunnen een ernstige allergische reactie (of overgevoeligheid) ontwikkelen op vlooienbeten waarbij mogelijk slechts één vlo betrokken is.

De meest effectieve producten richten zich op alle stadia van de levenscyclus van vlooien door te voorkomen dat vlooien zich voortplanten. Een van de meest voorkomende ziekten die uw kat kan krijgen door een vlooienplaag is vlooienallergie, dermatitis of FAD. Een bad met warm water en kattenveilige zeep, zoals vlooienshampoos, kan helpen om vlooien te doden en uit het lichaam van uw kat te verwijderen. Ze kunnen een beschermende barrière rond uw kat creëren die vlooien kan afstoten of iedereen kan doden die op uw kat terechtkomen.

Dit geldt met name voor vlooienshampoos en -poeders; ze doden vlooien die aanwezig zijn op uw kat op het moment van aanbrengen, maar hebben weinig blijvend effect; de volgende dag kan uw kat weer vlooien krijgen. Vlooienhalsbanden werken als een vlooienwerend middel, dus zolang uw kat de halsband draagt, wordt het voorkomen dat vlooien in de buurt komen. Preventieve vlooienbehandelingen voor katten houden uw kat veilig, en nu weet u dat ze u ook kunnen beschermen. Een eenvoudige manier om te bepalen of het zwarte vuil vlooienpoep is, is door de vacht van uw kat af te vegen met een vochtige papieren handdoek, een druppel water toe te voegen en het vlooienvuil wordt rood.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *