Kunnen katten die binnen blijven vlooien krijgen?

Dit verhaal speelt zich veel vaker af dan je zou denken. Ja, je kat die alleen binnenshuis is, heeft vlooien, en hier is hoe. Vlooien zijn de vloek van het bestaan van elk huisdier. Je kat is echter een kat die alleen binnenshuis is, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken, toch? Nou, niet zo snel.

Binnenkatten kunnen vlooien (en ander ongedierte, zoals teken) krijgen, net zoals buitenkatten dat kunnen. Een huis is geen afgesloten omgeving — mensen komen en gaan, deuren en ramen openen en sluiten. Zelfs raamschermen zijn geen volledige garantie. Ondanks onze inspanningen kunnen vlooien nog steeds het huis binnendringen, en dus ook op uw katten.

Dus wat kunnen we doen? Hier zijn enkele tips en ideeën die u kunnen helpen uw katten te beschermen tegen ongemak, krassen en ziektes. Ook al woont uw kat uitsluitend binnen, u niet. Vlooien kunnen het huis binnendringen op jou of je andere dieren, zoals een hond. Zelfs dieren waarvan je niet weet dat ze in huis zijn, zoals muizen, kunnen ze binnenbrengen.

Bovendien blijft je kat waarschijnlijk niet altijd binnen en dat uitstapje naar de trimmer kan leiden tot het feit dat de glanzende vacht van je kat de thuisbasis is van insecten. Zodra ze zijn binnengekomen, is je kat vrij wild en blijven de vlooien zich voortplanten totdat je ze kunt elimineren. Als ze eenmaal zijn vastgehouden, spreidt uw kat zijn vlooien door het huis, vooral in de kamers die hij bezoekt en in zijn kattenbak. Als u vlooienvuil ziet, betekent dit dat vlooien uw kat infecteren en dat u op uw beurt waarschijnlijk vlooien in uw huis hebt.

Dat betekent dat zelfs als u alle vlooien behandelt die zich op dit moment van uw huisdier tegoed doen, vlooien mogelijk weer naar binnen zijn getrokken als u merkt dat uw kat in de kattenbak slaapt. Het is de „gastheer” die de vlo nodig heeft om haar levenscyclus te voltooien, waarbij ze een maaltijd krijgt (uw kat bijten), eieren legt die vervolgens in larven veranderen, die vervolgens in poppen veranderen, die later uitkomen in volwassen vlooien. Het is uiterst belangrijk dat alle katten het hele jaar door een dierenarts worden goedgekeurd en voorgeschreven vlooien- en tekenpreventie krijgen. Bovendien helpt orale medicatie om vlooien te doden die momenteel op de vacht van uw kat slapen, maar het kan zijn dat ze na verloop van tijd geen blijvende invloed hebben.

Als u uw kat binnen houdt, verkleint u vrijwel zeker de kans op vlooien en andere bijtende insecten zoals teken, vliegen en muggen, maar u kunt het risico niet volledig uitsluiten en het kan zijn dat ze aan uw kat vastzitten. Een gebruikelijke vlooienbehandeling bij dieren is bijvoorbeeld een lokale, eenmaal maandelijkse toepassing, Revolution, die werkt om de vrouwelijke volwassen vlooien te doden zodat ze geen eitjes kan leggen. Het hele jaar door wordt vlooienpreventie aanbevolen voor alle katten en honden in huis, of ze nu naar binnen gaan of niet. Misschien leef je je zelfs jarenlang gelukkig niet bewust van dit probleem, totdat je op een dag beseft dat je kat vlooien heeft.

Het ene moment is je katachtige metgezel aan het zonnebaden in haar kattenboom, de zon kabbelt over haar donzige oranje jas en dan zie je hem. De eerste stap is om te bevestigen dat vlooien inderdaad de boosdoener zijn en dat uw kat geen andere aandoening heeft waardoor hij jeukt. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat vlooien je kat aan het krabben houden, is het tijd om naar behandelingen te kijken. De beste bescherming tegen het krijgen van vlooien door uw kat is adequate vlooienpreventie die regelmatig aan alle huisdieren in huis wordt gegeven.

Een vlooienkam kan hierbij van pas komen, omdat het je kan helpen om de aanwezigheid van vlooien op te sporen die je misschien zelfs een of twee ziet terwijl je door de vacht van je kat graaft.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *