Waarom krijgt mijn kat steeds vlooien?

Het milieu niet behandelen Het harige lichaam van een huisdier zorgt voor het vochtige, warme huis dat vlooien nodig hebben, vooral als uw huisdier veel naar buiten gaat en van buiten nat wordt. Droog je huisdieren af als ze binnenkomen en laat een vlooienkam door hun vacht lopen en controleer onderweg op vlooien. Voor volledige vlooienbestrijding moet u ook de omgeving behandelen. Vlooien kunnen maandenlang in de omgeving overleven zonder gastdier, dus het is belangrijk om de levenscyclus van vlooien te doorbreken.

Door het milieu te behandelen, worden reeds aanwezige vlooieneitjes, larven en poppen verwijderd en wordt ook herbesmetting voorkomen. Dit omvat het wekelijks stofzuigen van het slaapgedeelte, vloeren, meubels en plinten en het weggooien van stofzuigerzakken. Beddengoed voor huisdieren moet ook wekelijks op hoge temperatuur worden gewassen, en buitenkennels, runs of leefruimten moeten elke week worden besproeid met een volwassen vlooienverdelger totdat de besmetting is verdwenen. Als er sprake is van een ernstige aantasting, kunt u ook plinten en andere spleten afstoffen met insecticidepoeder en oppervlaktesprays gebruiken.

Vraag uw dierenarts om meer advies als u niet zeker weet hoe u vlooien veilig uit de omgeving van uw huisdier kunt verwijderen. Vlooien zijn de vloek van het bestaan van elk huisdier. Je kat is echter een kat die alleen binnenshuis is, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken, toch? Nou, niet zo snel. Binnenkatten kunnen vlooien (en ander ongedierte, zoals teken) krijgen, net zoals buitenkatten dat kunnen.

Een huis is geen afgesloten omgeving — mensen komen en gaan, deuren en ramen openen en sluiten. Zelfs raamschermen zijn geen volledige garanties. Ondanks onze inspanningen kunnen vlooien nog steeds het huis binnendringen, en dus ook op uw katten. Dus wat kunnen we doen? Hier zijn enkele tips en ideeën die u kunnen helpen uw katten te beschermen tegen ongemak, krassen en ziektes.

De volwassen vlooien die u op uw kat ziet, vertegenwoordigen slechts ongeveer vijf procent van het totale aantal dat al in uw huis leeft, 1 Vlooieneitjes, larven en poppen leven waarschijnlijk in de omgeving, verspreid over tapijten, stoffering, beddengoed en zowat overal anders in en om het huis. Hoe spot-on vlooienbehandelingen werken, kan variëren. Het voordeel voor katten is een maandelijkse spot-on die eigenaren eenvoudig op de huid aan de achterkant van de nek van de kat aan de schedelbasis laten vallen. Vervolgens wordt het actieve ingrediënt in de huid van uw kat afgegeven om het lichaam van neus tot staart gedurende maximaal 28 dagen te beschermen.

Advantage doodt vlooien door contact, zodat ze uw huisdier niet hoeven te bijten om te worden gedood. De Seresto Flea and Tick Control-halsband beschermt uw kat tot acht maanden lang in één enkele toepassing. De halsband geeft zijn actieve ingrediënten langzaam en gestaag vrij. Het is in staat om vlooien en teken te doden door contact, bijten is niet nodig.

De meest gebruikelijke manier voor vlooien om uw huishouden binnen te komen, is op de gezinshond of een ander huisdier dat van buiten naar binnen komt. Katten kunnen ook vlooien krijgen van naburige huisdieren en lokale dieren in het wild, zoals vogels, konijnen, cavia's, wasberen, buidelratten, eekhoorns en stinkdieren. Zelfs als een hond maandelijks vlooienpreventie gebruikt, stoten sommige geen vlooien af, wat betekent dat de hond nog steeds thuis kan zijn met levende vlooien en vlooieneitjes. Vlooienpreventie heeft even tijd nodig voordat ze parasieten gaan doden, zodat vlooien uw huis kunnen binnenkomen, van de hond kunnen springen en op uw kat kunnen springen voordat ze de effecten van het vlooiengeneesmiddel voelen.

Om kattenvlooien in huis te verwijderen, moet je alle tapijten en stoffering, zoals banken, om de dag minimaal drie weken stofzuigen. Voor deze preventie is een recept van uw dierenarts vereist, die u ook kan helpen bij het bepalen van de beste preventie tegen vlooien en teken voor uw kat, afhankelijk van hun levensstijl, leeftijd en gewicht. Vlooienhalsbanden, vooral die met een sterke geur van pesticiden, kunnen schadelijk zijn voor sommige katten of kunnen een huidreactie of uitslag veroorzaken. Het is de „gastheer” die de vlo nodig heeft om haar levenscyclus te voltooien, waarbij ze een maaltijd krijgt (uw kat bijten), eieren legt die vervolgens in larven veranderen, die vervolgens in poppen veranderen, die later uitkomen in volwassen vlooien.

Honden en katten kunnen een ernstige allergische reactie (of overgevoeligheid) ontwikkelen op vlooienbeten waarbij mogelijk slechts één vlo betrokken is. Het is uiterst belangrijk dat alle katten het hele jaar door een dierenarts worden goedgekeurd en voorgeschreven vlooien- en tekenpreventie krijgen. De volwassen vlooien die u op uw kat ziet, vertegenwoordigen slechts ongeveer vijf procent van het totale aantal dat al in uw huis woont. Een veel voorkomende vlooienbehandeling bij dieren is bijvoorbeeld een lokale, eenmaal maandelijkse toepassing, Revolution, die werkt om de vrouwelijke volwassen vlooien te doden, zodat ze haar eitjes niet kan leggen.

Elke kat met vlooien heeft waarschijnlijk ook een lintworminfectie (zie hand-out Lintworminfectie bij katten voor meer informatie). Het is mogelijk om de aanwezigheid van vlooien bij huisdieren vast te stellen door vlooienvuil op een nat weefsel te leggen, waar het rood zal kleuren, wat wijst op gedroogd bloed dat door vlooien is verteerd. Als u vlooienvuil ziet, betekent dit dat vlooien uw kat infecteren en dat u op uw beurt waarschijnlijk vlooien in uw huis hebt. Vlooien kunnen gemakkelijk uit de hand lopen als u niet snel beweegt om uw kat en huis van deze hardnekkige parasieten te ontdoen.

Insecticiden voor vlooienbestrijding moeten veilig zijn voor zowel honden, katten als mensen, zolang de instructies van de fabrikant worden opgevolgd. Katten die allergisch zijn voor vlooien verzorgen of krabben overmatig nadat ze zijn gebeten door zelfs maar één enkele vlo, en ontwikkelen vaak huidinfecties als gevolg van dit zelftrauma. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *