Kunnen vlooientabletten een kat doden?

Veel vlooienbehandelingen voor honden zijn giftig voor katten. Ingrediënten zoals permethrine worden vaak opgenomen in vlooien- en tekenbehandelingen bij honden, die katten daadwerkelijk kunnen doden. Volg altijd de instructies op het etiket van het product met betrekking tot doseringen, hoeveelheden en frequentie, tenzij anders voorgeschreven door uw dierenarts. Sommige onderzoekers zijn ook bezorgd dat blootstelling aan pesticiden als gevolg van vlooienbehandelingen gevolgen kan hebben voor mensen, vooral kleine kinderen.

Marketplace onderzocht ook hoe pesticiden in vlooienhalsbanden van de halsband naar elders in huis kunnen worden overgebracht, wat speciale zorgen zou kunnen oproepen voor gezinnen met kleine kinderen. Eigenaren van gezelschapsdieren moeten uiterst voorzichtig zijn bij het kiezen van vlooienbehandelingen en hoe ze deze bij hun huisdieren gebruiken, zegt Dr. Whitney China, Londen, Ont. Chin zegt dat een chemische stof die veel voorkomt bij behandelingen voor honden zonder recept, permethrine bijzonder zorgwekkend is.

Te veel van de chemische stof gebruiken kan gevaarlijk zijn en is zeer giftig voor katten. Chin adviseert om met uw dierenarts te praten voordat u een behandelingsproduct kiest, en zegt dat niet alle producten op de markt gevaarlijk zijn. Chin is bezorgd dat de nieuwe waarschuwingslabels niet ver genoeg gaan en eigenaren van gezelschapsdieren prominenter moeten waarschuwen voor de gevaren van vergiftiging. Het team ontdekte dat kinderen kunnen worden blootgesteld aan hogere niveaus dan door de Environmental Protection Agency als veilig worden beschouwd.

Dit was vooral een probleem voor kleine kinderen, die zouden kunnen worden blootgesteld aan chemicaliën die door hun huid worden opgenomen, of als ze hun handen in hun mond zouden steken. Vlooieneitjes en poppen zijn extreem taai en resistent tegen de effecten van insecticiden. Om de eieren samen met de dode vlooien te verwijderen, moet het beddengoed van uw huisdier in heet water worden gewassen of worden vervangen. Door uw tapijten, vloeren en stoffering regelmatig en grondig te stofzuigen, kunt u een groot aantal vlooieneieren, larven en poppen verwijderen.

U moet de vacuümzak weggooien om te voorkomen dat eieren en larven zich in de stofzuiger ontwikkelen. Stofzuigen voordat u een spray voor in huis gebruikt, is nuttig omdat de trillingen nieuw ontwikkelde vlooien aanmoedigen om uit poppen te komen, die vervolgens door het insecticide worden gedood. Sommige producten voor de behandeling van vlooien bij honden zijn dodelijk voor katten. Gebruik nooit hondenvlooienbehandeling bij uw kat en vraag altijd aan uw dierenarts welk product u mag gebruiken bij uw hond als u katten heeft.

Door een fout van de eigenaar hebben eigenaren ten onrechte bepaalde DOG-vlooienproducten op hun kat aangebracht, wat neurologische symptomen, epileptische aanvallen, coma en zelfs de dood tot gevolg heeft. Het gevaarlijke ingrediënt in deze producten is permethrine. Katten zijn gevoelig voor bepaalde chemicaliën, medicijnen en zelfs bepaalde voedingsmiddelen. Net als mensen hangt hoe gevoelig ze kunnen zijn af van de individuele kat.

Als het gaat om vlooienbehandeling, moeten we voorzichtig zijn. De chemische stof die in de vlooiengeneeskunde wordt gebruikt, moet sterk genoeg zijn om een vlooienbesmetting te doden en te voorkomen. Als het te sterk is, kan het een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid van onze kat door vergiftiging of toxische shock. Daarom wordt een vlooienbehandeling toegepast met een pipet op de achterkant van de nek.

Voorverpakte pipetten regelen de dosering en de plaatsing voorkomt dat de kat de giftige chemicaliën binnenkrijgt. Als uw kat zich raar gedraagt na een vlooienbehandeling, moet u rekening houden met de mogelijkheid van vergiftiging door vlooienbehandeling. Verschillende producten worden in verschillende regio's op de markt gebracht, dus het is belangrijk om uw dierenarts om advies te vragen over welke kattenvlooienbehandeling u moet gebruiken. Onder de juiste omstandigheden kan de hele levenscyclus van de vlo in slechts 15 dagen worden voltooid, wat helpt verklaren waarom deze parasieten zo succesvol zijn.

Vlooienbestrijding (met tussenpozen behandelen) wordt niet aanbevolen, omdat dit ideale omstandigheden biedt voor de ontwikkeling van vlooienallergische huidaandoeningen bij dieren en niet zorgt voor een goede vlooienbestrijding. Sommige huishoudelijke bestrijdingsmiddelen, zoals houtbehandelingen, mieren en andere insectenverdelgers, kunnen vergelijkbare actieve ingrediënten bevatten als die welke worden gebruikt bij vlooienbehandelingen. Raadpleeg altijd uw familiedierenarts voordat u een vlooienbestrijdingsmiddel gebruikt en controleer of het product geschikt is voor de soort, het gewicht en de leeftijd van uw huisdier. Katten die allergisch zijn voor vlooien verzorgen of krabben overmatig nadat ze zijn gebeten door zelfs maar één enkele vlo, en ontwikkelen vaak huidinfecties als gevolg van dit zelftrauma.

Vlooien veroorzaken hun eigen lichamelijke problemen in de vorm van jeuk, wat leidt tot krassen en ongemak. International Cat Care is van mening dat vlooienbestrijding veiliger, effectiever en gemakkelijker is om vlooien te bestrijden dan het gebruik van aërosolsprays. In sommige huishoudens heeft Charmin misschien de voorkeur boven Cottonelle, maar PetArmorPro in plaats van PetArmor kan je kat doden. Gebruik geen vlooienbestrijdingsmiddelen in de ruimte waar deze huisdieren worden gehouden zonder eerst uw dierenarts om advies te vragen.

Voor een effectieve bestrijding moeten volwassen vlooien op de kat worden gedood en moet herbesmetting vanuit de omgeving worden voorkomen. Katten zijn gevoeliger voor de toxische effecten van pyrethrums en organofosfaten dan honden, dus wees voorzichtig wanneer u vlooienbestrijdingsmiddelen van welk type dan ook op een kat gebruikt en gebruik nooit een product dat bedoeld is voor een hond op een kat. Sommige behandelingen tegen vlooien voor honden zijn er in aërosolvorm, dus u moet ervoor zorgen dat u de kat niet bedwelmt wanneer u hem in dezelfde omgeving gebruikt. Als uw kat vlooien heeft, neem dan contact op met uw dierenarts om te vragen wat de beste vlooienbehandeling is en hoe vaak u deze moet geven.

Een van de meest voorkomende symptomen van vergiftiging door vlooiengeneesmiddelen is wanneer de kat niet eet na een vlooienbehandeling. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *