Vlooienbestrijding bij katten?

Door uw tapijten, vloeren en stoffering regelmatig en grondig te stofzuigen, kunt u een groot aantal vlooieneieren, larven en poppen verwijderen. Vlooieneitjes en poppen zijn extreem taai en resistent tegen de effecten van insecticiden. Om de eieren samen met de dode vlooien te verwijderen, moet het beddengoed van uw huisdier in heet water worden gewassen of worden vervangen. U moet de vacuümzak weggooien om te voorkomen dat eieren en larven zich in de stofzuiger ontwikkelen.

Stofzuigen voordat u een spray voor in huis gebruikt, is nuttig omdat de trillingen nieuw ontwikkelde vlooien aanmoedigen om uit poppen te komen, die vervolgens door het insecticide worden gedood. Sommige vlooienbehandelingen zijn ook beschikbaar als tabletten, wat voor sommige eigenaren misschien gemakkelijker te geven is, en er zijn ook enkele effectieve vlooienhalsbanden beschikbaar. Veel van de producten die verkrijgbaar zijn in dierenwinkels of supermarkten kunnen echter een zeer slechte werkzaamheid hebben. Deze zijn over het algemeen niet hetzelfde als u van uw dierenarts zou krijgen, en veterinair advies is altijd het beste.

Sommige sprays en poeders mogen niet in de buurt van aquaria worden gebruikt, omdat ze giftig zijn voor vissen. Tablets kunnen in sommige situaties nuttig zijn, vooral als een eigenaar deze gemakkelijker toe te dienen vindt dan bijvoorbeeld een spot-on. Nogmaals, gebruik altijd een product dat specifiek door uw dierenarts is aanbevolen en waarvoor een vergunning is verleend voor gebruik bij katten. Over het algemeen zijn vlooienpoeders slechts actief zolang ze op de vacht blijven zitten en zijn ze geen goede keuze voor behandeling.

International Cat Care raadt het gebruik van vlooienpoeders af omdat er veiligere en effectievere producten beschikbaar zijn. Insecticide halsbanden zijn geïmpregneerd met actieve ingrediënten zoals permethrine, pyrethroïden, organofosfaten of stoffen die de groei van vlooien remmen, zoals methopreen. Halsbanden zijn over het algemeen niet erg effectief, kunnen ze ook plaatselijke huidirritatie veroorzaken en als ze geen veiligheidsmechanisme bevatten, kan dit leiden tot letsel. Sommige nieuwere vlooienhalsbanden (alleen verkrijgbaar bij dierenartsen) kunnen echter veel effectiever en veiliger zijn.

International Cat Care pleit niet voor het gebruik van vlooienhalsbanden, tenzij dit specifiek wordt aanbevolen en gekocht bij een dierenarts, aangezien er andere, veel veiligere en effectievere producten zijn dan producten die verkrijgbaar zijn in dierenwinkels en supermarkten. International Cat Care is van mening dat Flea Control een veiligere, effectievere en gemakkelijkere behandeling kan worden gegeven dan het gebruik van aërosolsprays. Sprays met pompwerking die vlooienbestrijdingsmiddelen bevatten, zijn mogelijk beschikbaar en kunnen geschikt zijn voor gebruik omdat de werking van de pomp eventuele overlast voor de kat tot een minimum beperkt. Bravecto Topical Solution for Cats verdedigt zich gedurende 12 weken tegen vlooien en zwartbenige teken en gedurende acht weken tegen Amerikaanse hondenteken.

Bravecto Plus voor katten beschermt gedurende acht weken tegen vlooien, zwartpootige teken, hartwormen, rondwormen en haakwormen. Behandel uw kat eerst met een product dat is ontwikkeld om vlooien te doden. Baad uw kat of kitten met een speciaal samengestelde vlooienshampoo om vlooien bij contact te doden. Vlooiensprays kunnen een goede optie zijn voor wateraverige katten.

Herhaal de behandeling indien nodig en zoals aanbevolen op het etiket. Insecticiden voor vlooienbestrijding moeten veilig zijn voor zowel honden, katten als mensen, zolang de instructies van de fabrikant worden opgevolgd. De belangrijkste bron van kattenvlooien zijn pas opgekomen volwassen vlooien van vlooienpoppen in uw huis of erf. Je moet het product ook laten drogen voordat je je kat in dat gebied gaat aaien, maar afgezien van die snelle, maandelijkse toedieningsregels, hoef je je de rest van de tijd geen zorgen te maken over vlooien.

Zorg ervoor dat u preventieve maatregelen toepast op elk huisdier in uw huis, zowel binnen- als buitenhuisdieren, om te voorkomen dat een plaag zich verspreidt en om het risico op toekomstige vlooienbesmettingen te verminderen. Of je kat nu al jaren bij je is of net een nieuwe kat hebt geadopteerd, vlooien hebben een manier om stiekem je huis binnen te sluipen. Halsbanden zijn gemakkelijk op een kat te plaatsen, zodat ze geschikt zijn, maar zoals eerder besproken, zijn er zorgen over het gebruik van vlooienhalsbanden. Dit geldt met name voor vlooienshampoos en -poeders; ze doden vlooien die aanwezig zijn op uw kat op het moment van aanbrengen, maar hebben weinig blijvend effect; de volgende dag kan uw kat weer vlooien krijgen.

Levende vlooien vangen kan een uitdaging zijn, maar dode vlooien van je kat kammen kan net zo moeilijk zijn als je geen vlooienkam hebt. Hoe een vlooienbehandeling aan een kat wordt toegediend of toegediend, is net zo belangrijk als welke ingrediënten erin zitten. Maar met zoveel opties op de markt, van vlooienhalsbanden voor katten tot vlooienpillen voor katten, hoe weet u wat de beste vlooienbehandeling is voor uw kat?. Ik heb de maandelijkse vlooienmedicatie van mijn kat, die ik helaas had verwaarloosd, opnieuw gestart en de halsband biedt extra bescherming.

Om een plaag op te ruimen, zoals vlooien die zich naar het bed van uw kat verspreiden, kunt u Virbac Knockout Area Treatment Spray gebruiken. Het laatste wat u wilt is een uitbraak van vlooien of teken in uw huis, om nog maar te zwijgen van de kans dat ziektedragende parasieten schadelijk zijn voor uw familie. Vlooiengroeiregulatoren kunnen niet alleen aanwezig zijn in sommige spot-on-preparaten of milieusprays, maar kunnen ook beschikbaar zijn als injecteerbaar product of als product dat oraal kan worden toegediend. In sommige situaties kan het enkele weken of zelfs enkele maanden duren om een vlooienprobleem volledig onder controle te houden, maar volg altijd de richtlijnen van de fabrikant zorgvuldig om toxische effecten te voorkomen.

Zoals bij elke spot-on- of topische vlooienbehandeling, wordt soms haaruitval opgemerkt in het gebied waar het product wordt aangebracht en sommige katten houden niet van het gevoel dat de alcohol op hun huid aanvoelt. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *