Hoe maak ik een zelfgemaakte kattenvlooienmoordenaar?

Het aanmaken van je vlooienspray is net zo eenvoudig als de azijn verdunnen met water. Sommige mensen raden aan om gelijke delen azijn en water te mengen. Anderen raden aan om een deel azijn te mengen met drie delen water. Experimenteer met beide formules om te zien welke voor jou het beste werkt.

Citrus heeft veel heilzame eigenschappen, maar wist je dat het ook kan worden gebruikt om vlooien af te weren en te doden? Om je eigen zelfgemaakte vlooienspray met citrusvruchten te maken, snijd je een paar citroenen, kook je ze in water en laat je ze een paar uur trekken. Om op de vacht aan te brengen, kunt u een spuitfles gebruiken of een kam in de vloeistof dopen als uw kat terugdeinst bij het zien van water. Zorg ervoor dat je je kat in de gaten houdt voor tekenen van huidirritatie. Gebruik een spuitfles (als uw kat het verdraagt) of een spons om het citroensap op de vacht van uw kat aan te brengen en het tot aan zijn huid te verdelen, waarbij u de ogen van uw kat vermijdt.

Spoel het niet uit, maar laat het op natuurlijke wijze drogen. Dit afweermiddel werkt ongeveer 24 uur en je kunt het elke dag opnieuw aanbrengen. Een verdund mengsel van twee delen appelciderazijn, een deel water kan in een spuitfles worden gedaan, of je kunt er een kam in dopen en de vlooien eruit borstelen. Je kunt deze spray niet alleen op je kat gebruiken, maar je kunt hem ook gebruiken op meubels, beddengoed, tapijten en in hoeken van je huis om ervoor te zorgen dat vlooien geen kans krijgen zich voort te planten.

Gebruik een vlooienkam als onderdeel van je dagelijkse verzorgingsroutine om af en toe een vlooienkam te verwijderen die op je kat is gesprongen. Hier is een eenvoudige maar effectieve zelfgemaakte vlooien- en tekenafstotende spray voor katten die je geen fortuin kost om samen te stellen. Je kunt het mengsel vervolgens met een spuitfles op de vacht van je kat aanbrengen, maar voorkom dat het in de ogen van je kat terechtkomt en gebruik het niet op open wonden of krassen. Als u een nog natuurlijker middel wilt, hoeft u zich geen zorgen te maken, er is een comfortabel, volledig natuurlijk vlooienmiddel voor katten en honden.

Je kunt eucalyptus het beste in een potje buiten het bereik van je kat bewaren en de geur door het huis laten zweven. Het gebruik van eucalyptus als vlooienwerend middel is controversieel, omdat het giftig kan zijn voor katten en sommige katten allergisch kunnen zijn. Hoewel appelciderazijn niet effectief is om de insecten te doden, kan appelciderazijn ervoor zorgen dat vlooien uit het lichaam van je kat springen, zodat je het probleem beter kunt aanpakken, waardoor het een geweldige eerste aanval is in je persoonlijke oorlog tegen vlooien. Om vast te stellen of uw kat vlooien heeft, moet u voorzichtig door de vacht kammen om te kijken of er vlooien rondscharrelen of tekenen van vlooienuitwerpselen.

Vlooien verschijnen als kleine beestjes die er zwart of bruin uitzien (en soms te zien springen) of kleine zwarte vlekjes in de vacht van de kat. Je kunt het in je tuin kweken om vlooien weg te houden, of je kunt er een spray van maken voor je kat om vlooien op natuurlijke wijze af te weren. Gelukkig zijn er talloze commerciële vlooienbehandelingen op de markt, waaronder plaatselijke preventiemiddelen, vlooienkragen, vlooienshampoos, orale behandelingen, sprays en kammen. Hoewel commerciële vlooienmedicijnen en -behandelingen zeker kunnen helpen om een vlooienprobleem bij uw kat te bedwingen, zijn er ook een reeks doe-het-zelf-benaderingen die katteneigenaren kunnen gebruiken om de insecten te verbannen.

Het is ook van nature antiparasitair dankzij het laurinezuur en het hoge vetgehalte in de olie die vlooien verstikt. Als fervent dierenliefhebber zie je Ashleigh vaak de nieuwste trends op het gebied van dierenverzorging bekijken of naar schattige kattenvideo's op TikTok kijken.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *