Heeft de behandeling van kattenvlooien bijwerkingen?

Symptomen van vlooienbestrijdingsmiddel Toxiciteit bij katten en honden Veelvoorkomende symptomen van toxiciteit van vlooienproducten die organofosfaten bevatten zijn diarree, braken, ademhalingsmoeilijkheden, kleine pupillen, spiertremor, zwakte of voorvallen en kwijlen. Symptomen van toxiciteit kunnen spiertrekkingen, hypersalivatie, beven en epileptische aanvallen zijn. WRAL News zocht online en vond meerdere berichten met dieren met vergelijkbare reacties. Enkele bijwerkingen zijn epileptische aanvallen, braken, lusteloosheid, brandwonden op de huid en overlijden.

Dit vlooienseizoen is een van de ergste in de recente geschiedenis — en traditionele vlooienbehandelingen voor katten vliegen uit de schappen. Als u vermoedt dat uw kat reageert op zijn Advantage-vlooienmedicijn, neem dan contact op met uw dierenarts. Als uw kat symptomen vertoont waarvan u vermoedt dat ze verband houden met vlooienmedicatie, moet u uw dierenarts om advies vragen. Het is niet ongebruikelijk dat dierenartsen gevallen van toxiciteit voor vlooienmedicijnen zelfs in de winter behandelen, aangezien vlooien het hele jaar door kunnen overleven in de Pacific Northwest.

Een andere veelgemaakte fout is het verwarren van Advantix, een preventieve behandeling tegen vlooien en teken die permethrine bevat, met Advantage, een vlooienbestrijding die als redelijk veilig wordt beschouwd voor katten. Als je kort na het gebruik van de vlooienbehandeling tremoren begint te krijgen, kun je Fluffy of Fido het beste wassen in lauw water met een zacht afwasmiddel zoals Dawn of Palmolive. Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, kunt u andere preventiemaatregelen overwegen om vlooien onder controle te houden. Advantage-vlooienbehandeling wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor katten; sommige katten kunnen echter een reactie op het actieve ingrediënt ontwikkelen.

In de haast om de vlooien te behandelen, is het echter belangrijk om te onthouden hoeveel bijwerkingen deze traditionele kattenvlooienbehandelingen kunnen hebben. Bijwerkingen van medicijnen zijn over het algemeen zeldzaam, maar het is verstandig om zo mogelijk de veiligste vlooienbehandeling voor katten te vinden. Hoewel generieke vlooienhalsbanden giftig kunnen zijn voor de drager, denk ik niet dat de symptomen van uw kat hierdoor waarschijnlijk te wijten zijn. Er zijn tegenwoordig veel soorten veilige vlooienbehandelingen op de markt; ze kunnen echter nog steeds een reactie veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden gebruikt of als uw kat allergisch is.

U kunt met uw dierenarts praten over de soorten die beschikbaar zijn om uw kat te helpen tijdens het hoogseizoen met vlooien. Advantage doodt 98-100% van de bestaande vlooien binnen 12 uur na toediening en vernietigt 99% van de vlooienlarven in de omgeving van het huisdier. Vlooien spelen een belangrijke rol in de levenscyclus van de lintworm, wijst hij erop, en als een hond of kat een met lintwormlarven besmette vlo inslikt, kan de lintworm in de ontlasting van een hond terechtkomen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *