Kan een kat ooit vlooienvrij zijn?

Om ervoor te zorgen dat de vlooienbesmetting niet voortduurt, moet u alle huisdieren in uw huis gedurende drie volle maanden behandelen, om ervoor te zorgen dat de levenscyclus wordt verstoord en dat stiekeme kleine larven of poppen niet uitkomen in volwassen vlooien verderop. Het kan even duren, maar het werkt wel, en binnenkort ben je je katachtige metgezel en zal vlooienvrij zijn. De meeste vlooien die je kat oppikt, komen van buiten. Een van de meest effectieve manieren om uw kat vlooienvrij te houden (behalve door regelmatig vlooienbehandelingen te gebruiken) is om uw kat binnen te houden.

Hoewel binnenkatten nog steeds vlooien kunnen krijgen van bezoekers of in een kattenverblijf in de buitenlucht zitten, lopen ze een veel lager risico dan katten die vrij buiten mogen rondlopen. Vlooien zijn een van de meest voorkomende parasieten die katten kunnen treffen, en katten die regelmatig naar buiten gaan, zullen waarschijnlijk in contact komen met vlooien. Maar zelfs binnenkatten kunnen vlooien krijgen als de parasieten op jou of een ander huisdier je huis binnenrijden. Miller, katten worden meestal gebeten op de achterkant van de nek en de bovenkant van de staartkop.

Katten verzorgen dieren, wijst hij erop, en de vlooien komen er al snel achter dat een kat in die gebieden niet kan komen. De kat begint dus te krabben en omdat katten zeer scherpe klauwen hebben, kunnen ze zeer snel zeer ernstige huidletsels krijgen. Als u geen vlooien of vlooienuitwerpselen ziet, betekent dit niet noodzakelijk dat uw kat vlooienvrij is. Vlooien kunnen in kleine hoeveelheden aanwezig zijn dat ze moeilijk te vinden zijn, maar er toch voor zorgen dat uw kat gaat jeuken.

Als een kat onophoudelijk krabt, kan hij plekken op haar en huid uitgraven. In sommige situaties kan het enkele weken of zelfs enkele maanden duren om een vlooienprobleem volledig onder controle te houden, maar volg altijd de richtlijnen van de fabrikant zorgvuldig om toxische effecten te voorkomen. Miller, als je een van deze producten trouw gebruikt - vanaf het voorjaar van het jaar en tot in de herfst voordat het kouder weer begint, is de kans groot dat je dier vrij blijft van vlooien. Er moet voor worden gezorgd dat katten nooit in contact komen met deze producten, ook niet met een onlangs behandelde hond, aangezien zelfs dit kan leiden tot voldoende blootstelling om toxiciteit en overlijden bij katten te veroorzaken.

Een enkele vlo kan in zijn leven tot 2000 eitjes leggen, en de volledige levenscyclus van ei tot larve tot pop tot volwassene kan in slechts enkele weken duren. Houd er rekening mee dat sommige sprays permethrine bevatten en dat u er goed op moet letten dat de spray niet in contact komt met katten. Veel katten kunnen duizenden vlooien herbergen zonder noemenswaardige tekenen te vertonen (behalve bij aanhoudend krabben). De beste manier om de aanwezigheid van vlooien aan te tonen, is vaak door de kat zorgvuldig te kammen met een 'vlooienkam' met fijne tanden.

Aërosolsprays zijn problematisch bij katten, omdat veel katten het 'sissende' geluid dat ze produceren angstaanjagend vinden. Op het eerste gezicht zien ze eruit als kleine glimmende zwarte stippen, ze vermenigvuldigen zich heel snel en in grote aantallen (een vrouwelijke vlo kan 20 tot 30 eitjes per dag leggen). Je neemt ze zelf mee naar huis op schoenen en kleding of je kat verstopt ze in zijn vacht. Bij vlooien omvat de cyclus een gastheer, dat wil zeggen uw kat en zonder een harig huisdier zullen ze u ook bijten.

Als het probleem eenmaal onder controle is, zullen katten zich over het algemeen goed herstellen naarmate hun jeuk afneemt, wonden genezen en het haar opnieuw groeit. The Cat Gallery werkt samen met International Cat Care om de online winkel van het goede doel te hosten en de distributie van in de winkel gekochte goederen aan klanten te beheren.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *