Kan je kat vlooien krijgen als hij nooit naar buiten gaat?

Dit verhaal speelt zich veel vaker af dan je zou denken. Ja, je kat die alleen binnenshuis is, heeft vlooien, en hier is hoe. Hoewel binnenkatten minder risico lopen om vlooien te krijgen dan hun tegenhangers in de buitenlucht, is het nog steeds mogelijk dat uw kat deze vervelende parasiet tegenkomt. Vlooien zijn klein maar krachtig, ze gebruiken krachtige achterpoten om op huisdieren te springen terwijl ze voorbij lopen en sommige vlooien kunnen tot 7 centimeter hoog springen.

Ze vermenigvuldigen zich ook snel; als u zich voedt met een huisdier, zoals uw kat, kan een enkele vlo tot 50 eieren per dag leggen. Dit is wat je moet weten om je binnenkat te beschermen tegen vlooien. Vlooien zijn een gedoe voor katten en hun baasjes, maar door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, verkleint u de kans op een vlooienbesmetting aanzienlijk. Uw dierenarts kan u adviseren welke vlooienpreventie, topische, orale of halsband het beste is voor uw kat.

Een manier om een vlooienplaag in uw huis te voorkomen, is door uw tapijten vaak te stofzuigen om verdwaalde vlooien op te zuigen. Het is uiterst belangrijk dat alle katten het hele jaar door een dierenarts worden goedgekeurd en voorgeschreven vlooien- en tekenpreventie krijgen. Als ze dat niet meer kunnen, gaan de vlooien dood en stopt je donzige kat met krabben door vlooienbeten en vlooienvuil. Veel mensen denken dat hun binnenkat geen vlooien kan vangen, dus gebruiken ze geen enkele vorm van vlooienbescherming.

Een gebruikelijke vlooienbehandeling bij dieren is bijvoorbeeld een lokale, eenmaal maandelijkse toepassing, Revolution, die werkt om de vrouwelijke volwassen vlooien te doden zodat ze geen eitjes kan leggen. Het controleren op vlooien en het nemen van maatregelen om ze te voorkomen zijn belangrijke gewoonten om de gezondheid van uw kat en uw gezin te helpen waarborgen. Een handige, maandelijkse plaatselijke toepassing waarbij vlooien door contact worden gedood, zodat ze uw kat niet hoeven te bijten om dood te gaan. De beste bescherming tegen het krijgen van vlooien door uw kat is adequate vlooienpreventie die regelmatig aan alle huisdieren in huis wordt gegeven.

Voor deze preventie is een recept van uw dierenarts vereist, die u ook kan helpen bij het bepalen van de beste preventie tegen vlooien en teken voor uw kat, afhankelijk van hun levensstijl, leeftijd en gewicht. Controleer bovendien regelmatig de vacht van uw kat (vooral tijdens het verzorgen) op vlooien of op tekenen van vlooien, zoals vlooienvuil, vlooienuitwerpselen die lijken op zwarte peper. Als u vlooienvuil ziet, betekent dit dat vlooien uw kat infecteren en dat u op uw beurt waarschijnlijk vlooien in uw huis hebt. Het goede nieuws is dat u uw binnenkat vlooienvrij kunt houden door hem of haar een door een dierenarts voorgeschreven vlooienmiddel te geven.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *