Kan vlooienbehandeling kanker veroorzaken bij katten?

Er is geen betrouwbaar bewijs dat moderne vlooien- en tekenpreventie kanker veroorzaken bij honden en katten. Sommige onderzoekers zijn ook bezorgd dat blootstelling aan pesticiden als gevolg van vlooienbehandelingen gevolgen kan hebben voor mensen, vooral kleine kinderen. Marketplace onderzocht ook hoe pesticiden in vlooienhalsbanden van de halsband naar elders in huis kunnen worden overgebracht, wat speciale zorgen zou kunnen oproepen voor gezinnen met kleine kinderen. Eigenaren van gezelschapsdieren moeten uiterst voorzichtig zijn bij het kiezen van vlooienbehandelingen en hoe ze deze bij hun huisdieren gebruiken, zegt Dr.

Whitney China, Londen, Ont. Chin zegt dat een chemische stof die veel voorkomt bij behandelingen voor honden zonder recept, permethrine bijzonder zorgwekkend is. Te veel van de chemische stof gebruiken kan gevaarlijk zijn en is zeer giftig voor katten. Chin adviseert om met uw dierenarts te praten voordat u een behandelingsproduct kiest, en zegt dat niet alle producten op de markt gevaarlijk zijn.

Chin is bezorgd dat de nieuwe waarschuwingslabels niet ver genoeg gaan en eigenaren van gezelschapsdieren prominenter moeten waarschuwen voor de gevaren van vergiftiging. Het team ontdekte dat kinderen kunnen worden blootgesteld aan hogere niveaus dan door de Environmental Protection Agency als veilig worden beschouwd. Dit was vooral een probleem voor kleine kinderen, die zouden kunnen worden blootgesteld aan chemicaliën die door hun huid worden opgenomen, of als ze hun handen in hun mond zouden steken. Vlooien zijn een veelvoorkomende plaag voor zowel katten als honden.

Gelukkig zijn er verschillende producten beschikbaar om besmetting te helpen voorkomen. Bij gebruik zoals voorgeschreven zijn dergelijke producten veilig en effectief. Honden en katten kunnen echter gemakkelijk ziek worden als er te veel of het verkeerde vlooienproduct wordt aangebracht, of als het product na het aanbrengen wordt ingenomen. Inslikken vindt plaats als de hond of kat het behandelde gebied likt.

Hieronder vindt u meer informatie over mogelijke reacties en de toxiciteit van Flea Control-producten bij huisdieren. In een andere studie, uitgevoerd in Italië, werden de kankercijfers bij honden en katten die in de buurt van een afvalverwerkingsinstallatie wonen vergeleken met die van huisdieren die ver van dit soort blootstelling leefden. Het vertoonde een algemeen verhoogd risico op lymfoom bij honden, maar niet bij katten. Het risico op mestcel- en borsttumoren tussen de twee groepen was echter hetzelfde.

De actieve ingrediënten in vlooienproducten op basis van pyrethrum zijn onder andere allethrin, bifenthrin, cyfluthrin, cypermethrin, deltamethrin, esfenvaleraat, etofenprox, fenpropathrin, fenvaleraat, flumethrin, imiprothrin, metofluthrin, permethrin, prallethrin, resmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmeafluofen, sumithrin, tefluthrine, tetramethrine, tralomethrine, transfluthrin en andere. In een afzonderlijke studie werden honden met de diagnose blaaskanker vergeleken met controlehonden om het risico op kankerontwikkeling te bepalen bij blootstelling aan een aantal verschillende factoren, waaronder sigarettenrook, huishoudelijke chemicaliën (reinigingsmiddelen), lokale insecticiden en obesitas. Evenzo is aangetoond dat het insecticide fipronil, dat wordt aangetroffen in Frontline-behandelingen voor teken- en vlooienpreventie, goedaardige en kwaadaardige tumoren veroorzaakt tijdens laboratoriumtests. Er is ook aangetoond dat dit type blootstelling aan het milieu het risico op twee verschillende vormen van kanker bij katten verhoogt.

Tekenen van toxiciteit van het vlooienbestrijdingsmiddel kunnen van één tot 12 uur na toediening optreden en kunnen variëren afhankelijk van het type vergiftiging met het vlooienbestrijdingsmiddel. Huisdieren die ziek worden door blootstelling aan een vlooienbestrijdingsmiddel op basis van pyrethrum, kunnen volledig herstellen met een snelle behandeling, waaronder intraveneuze (IV) vloeistoffen, spierverslappers en symptomatische zorg. Katten zijn gevoeliger voor de toxische effecten van pyrethrums en organofosfaten dan honden, dus wees voorzichtig wanneer u vlooienbestrijdingsmiddelen van welk type dan ook op een kat gebruikt en gebruik nooit een product dat bedoeld is voor een hond op een kat. Er is ook aangetoond dat topische blootstelling aan insecticiden van oudere generaties het risico op mondkanker bij katten verhoogt.

Sterker nog, steeds meer eigenaren van gezelschapsdieren investeren nu tijd en energie in het vinden van manieren om de kans te verkleinen dat uw hond kanker krijgt, waardoor ze gezonder, gelukkiger en langer kunnen leven. De Golden Retriever Lifetime Study van de Morris Animal Foundation, het grootste en langste observationele hondenonderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd, kan helpen meer licht te werpen op milieurisicofactoren die verband houden met kanker en andere chronische ziekten bij dit ras en ons in staat stellen deze aandoeningen in alle gevallen beter te begrijpen en te voorkomen honden. Langetermijnonderzoeken naar de relatie tussen deze factoren en de ontwikkeling van kanker bij honden en katten zijn nog maar net begonnen, maar gezond verstand vertelt me dat er waarschijnlijk een verband bestaat. Rotkin-Ellman zegt dat blootstelling aan de soorten pesticiden die worden gebruikt in vlooienhalsbanden verband kan houden met gedragsproblemen, cognitieve achterstand en problemen met de motorische ontwikkeling.

Aangezien kittens en puppy's gevoeliger zijn dan volwassen katten en honden, moet u er bovendien voor zorgen dat u vlooienbestrijdingsmiddelen gebruikt die zijn goedgekeurd voor kittens en puppy's, aangezien veel kittens en puppy's leeftijdsbeperkingen hebben en niet zijn goedgekeurd voor gebruik op jonge leeftijd. Sommige onderzoekers zijn bezorgd dat pesticiden in vlooienhalsbanden ook een risico kunnen vormen voor mensen, zelfs als ze op de juiste manier worden gebruikt. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *