Wat gebeurt er als een kat vlooienmedicijn likt?

Veelvoorkomende symptomen van toxiciteit van vlooienproducten die organofosfaten bevatten zijn diarree, braken, ademhalingsmoeilijkheden, kleine pupillen, spiertremor, zwakte of omvallen en kwijlen. Toxiciteit met organofosfaat kan snel fataal zijn, afhankelijk van de ingrediënten en de dosis waaraan het huisdier wordt blootgesteld. Vergiftiging door vlooien- en tekenmedicijnen treedt op wanneer uw kat negatief reageert op de medicatie. De chemicaliën uit de medicatie verstoren het zenuwstelsel en kunnen tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Het wordt meestal aangetroffen in topische medicatie die op de nek en rug wordt aangebracht. De chemicaliën zijn ook te vinden in medicinale voeding en halsbanden. Het likken van een spot-on vlooien- en tekenproduct op basis van permethrine voor honden is giftig voor katten. Als uw kat binnen 24 uur na een perfecte toediening van vlooien- en tekenmedicatie tegen een hond is opgepoetst of een hond heeft gelikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Als uw kat een kattenveilig medicijn tegen vlooien en teken likt, veroorzaakt de bittere smaak meestal kwijlen en mogelijk misselijkheid. Het is erg belangrijk om honden van katten in het huishouden te scheiden gedurende 24 uur nadat honden een spot-on medicijn op basis van permethrine hebben toegediend. Als u zich realiseert dat u per ongeluk een hondenproduct op uw kat hebt aangebracht, of dat uw kat symptomen begint te vertonen nadat u onlangs een spot-on product bij hem of bij andere huisdieren in het huishouden heeft aangebracht, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor hulp. Ze worden niet alleen gebruikt voor de bestrijding van vlooien en teken, maar ook voor ander ongedierte, zoals muggen, motten, mieren, enz.

Als een kat een vlooiengeneesmiddel likt, zult u waarschijnlijk eerst kwijlen en mogelijk wit schuim rond de bek van de kat opmerken. Als u vermoedt dat uw kat het risico loopt op vergiftiging met vlooien- en tekenmedicijnen, ga dan vandaag nog op zoek naar een huisdierenverzekering. Het is essentieel om uw kat naar de dierenarts te brengen zodra u tekenen van vergiftiging met vlooien- en tekenmedicijnen opmerkt. Preventie van vergiftiging door vlooien- en tekenmedicijnen bij katten (permethrinetoxiciteit) is essentieel om een noodsituatie met uw kat te voorkomen.

Het beste wat u in geval van vergiftiging voor uw kat kunt doen, is hem onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Als de ernstige neurologische symptomen van uw kat echter niet worden behandeld of zeer laat worden behandeld, kan permethrinetoxiciteit bij katten binnen enkele uren fataal zijn. Als u een kat en een hond in één huishouden heeft, vraag dan uw dierenarts om een geneesmiddel tegen vlooien en teken voor honden dat geen permethrine bevat. Afhankelijk van de ernst van de symptomen van uw kat kan uw dierenarts u aanraden om uw kat onmiddellijk te wassen in verdund afwasmiddel (zoals Dawn) om verdere opname van het product te voorkomen en naar een lokaal dierenziekenhuis voor spoedgevallen te gaan.

Over het algemeen is het zeer onwaarschijnlijk dat een diergeneesmiddel tegen vlooien dat speciaal voor uw kat is voorgeschreven toxiciteit veroorzaakt. Uw dierenarts zal om een gedetailleerde geschiedenis vragen van alle actuele medicijnen, shampoo, dipsaus of spot-on medicijnen die op uw kat of andere huisdieren in uw huishouden zijn aangebracht. Hoewel katten meestal uit de buurt blijven van vlooien en andere middelen om parasieten te voorkomen, zijn ze nog steeds niet vrijgesteld.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *