Wat gebeurt er als een kat vlooienmedicijn likt?

Veelvoorkomende symptomen van toxiciteit van vlooienproducten die organofosfaten bevatten zijn diarree, braken, ademhalingsmoeilijkheden, kleine pupillen, spiertremor, zwakte of omvallen en kwijlen. Toxiciteit met organofosfaat kan snel fataal zijn, afhankelijk van de ingrediënten en de dosis waaraan het huisdier wordt blootgesteld. Het likken van een spot-on vlooien- en tekenproduct op basis van permethrine voor honden is giftig voor katten. Als uw kat binnen 24 uur na een perfecte toediening van vlooien- en tekenmedicatie tegen een hond is opgepoetst of een hond heeft gelikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Als uw kat een kattenveilig medicijn tegen vlooien en teken likt, veroorzaakt de bittere smaak meestal kwijlen en mogelijk misselijkheid. Uw kat kan braken of diarree krijgen nadat ze de vluchtbehandeling van haar vacht heeft gelikt. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen 24 uur, maar sommige gevallen duren langer dan dit. Uw dierenarts zal de vergiftiging door vlooien en teken zo snel mogelijk behandelen.

De kans is groot dat uw kat tijdens de behandeling in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Dit wordt gedaan zodat uw dierenarts hun symptomen en algehele gezondheid in de gaten kan houden. Het goede nieuws is dat uw kat binnen twee tot drie dagen uit het ziekenhuis kan worden ontslagen. De veilige manier om te voorkomen dat uw kat door vlooienbehandelingen wordt vergiftigd, is ervoor te zorgen dat u het product alleen rechtstreeks op de huid van uw kat aanbrengt.

Het is erg belangrijk om honden van katten in het huishouden te scheiden gedurende 24 uur nadat honden een spot-on medicijn op basis van permethrine hebben toegediend. Als u een kat en een hond in één huishouden heeft, vraag dan uw dierenarts om een geneesmiddel tegen vlooien en teken voor honden dat geen permethrine bevat. Als u vermoedt dat uw kat het risico loopt op vergiftiging met vlooien- en tekenmedicijnen, ga dan vandaag nog op zoek naar een huisdierenverzekering. Het beste wat u in geval van vergiftiging voor uw kat kunt doen, is hem onmiddellijk naar de dierenarts brengen.

Vlooienbestrijding is een belangrijk onderdeel van de preventieve gezondheidszorg voor katten, vooral als ze tijd buitenshuis doorbrengen. Als uw kat een vluchtbehandeling likt, kunnen de pesticiden zich na verloop van tijd ophopen in vetweefsel en organen, waardoor kanker ontstaat. Als de ernstige neurologische symptomen van uw kat echter niet worden behandeld of zeer laat worden behandeld, kan permethrinetoxiciteit bij katten binnen enkele uren fataal zijn. Het is essentieel om uw kat naar de dierenarts te brengen zodra u tekenen van vergiftiging met vlooien- en tekenmedicijnen opmerkt.

Als een kat een vlooiengeneesmiddel likt, zult u waarschijnlijk eerst kwijlen en mogelijk wit schuim rond de bek van de kat opmerken. Uw dierenarts zal om een gedetailleerde geschiedenis vragen van alle actuele medicijnen, shampoo, dipsaus of spot-on medicijnen die op uw kat of andere huisdieren in uw huishouden zijn aangebracht. Over het algemeen is het zeer onwaarschijnlijk dat een diergeneesmiddel tegen vlooien dat speciaal voor uw kat is voorgeschreven toxiciteit veroorzaakt. Toch poten sommige katten naar het gebied en likken vervolgens hun voeten of verzorgen ze een maatje waar de vlooienmedicijnen zijn.

Uw kat wordt uit het ziekenhuis ontslagen zodra ze hersteld is van de vlooien- en tekenvergiftiging.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *