Kunnen katten reageren op een voordelige vlooienbehandeling?

Oorzaken van Advantage Vlooienmedicatie Allergie bij katten Advantage-vlooienbehandeling wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor katten; sommige katten kunnen echter een reactie op het actieve ingrediënt ontwikkelen. Het medicijn kan in de bloedbaan van de kat terechtkomen. De ingrediënten in Advantage II voor katten blijken effectief te zijn tegen vlooien en te helpen bij het opruimen van vlooienbesmettingen. Gezond verstand vertelt je dat het gebruik van iets dat een vlo in wezen vergiftigt, ongewenste bijwerkingen voor de kat kan veroorzaken.

De actieve ingrediënten in vlooienproducten op basis van pyrethrum zijn onder andere allethrin, bifenthrin, cyfluthrin, cypermethrin, deltamethrin, esfenvaleraat, etofenprox, fenpropathrin, fenvaleraat, flumethrin, imiprothrin, metofluthrin, permethrin, prallethrin, resmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmeafluofen, sumithrin, tefluthrine, tetramethrine, tralomethrine, transfluthrin en andere. Onthoud altijd dat de meeste topische producten zoals Advantage II geen afstotende werking hebben, wat betekent dat vlooien en teken in contact moeten komen met de huid om te worden gedood. Katten zijn gevoeliger voor de toxische effecten van pyrethrums en organofosfaten dan honden, dus wees voorzichtig wanneer u Flea Control-producten van welk type dan ook op een kat gebruikt en gebruik nooit een product dat bedoeld is voor een hond op een kat. Preventie van vergiftiging door vlooien- en tekenmedicijnen bij katten (permethrinetoxiciteit) is essentieel om een noodsituatie met uw kat te voorkomen.

Advantage II is dus effectief tegen de hele levenscyclus van vlooien, wat effectiever is om vlooienbesmettingen sneller te stoppen en de kans op herbesmetting te verkleinen. Pyriproxyfen is een groeiregulator voor insecten (IGR) die het jonge groeihormoon van vlooien nabootst; dit voorkomt dat onrijpe vlooienstadia in de volgende fase van de levenscyclus terechtkomen en voorkomt dat ze zich ontwikkelen tot volwassen vlooien. Als de ernstige neurologische symptomen van uw kat echter niet worden behandeld of zeer laat worden behandeld, kan permethrinetoxiciteit bij katten binnen enkele uren fataal zijn. Advantage doodt 98-100% van de bestaande vlooien binnen 12 uur na toediening en vernietigt 99% van de vlooienlarven in de omgeving van het huisdier.

Niet vaker dan eens in de 14 dagen opnieuw behandelen voor kittens of eens in de 7 dagen voor kleine en grote katten; nadat vlooienbestrijding is bereikt, kan uw cliënt terugkeren naar een maandelijks herbehandelingsschema. Honden en katten kunnen echter gemakkelijk ziek worden als er te veel of het verkeerde vlooienproduct wordt aangebracht, of als het product na het aanbrengen wordt ingenomen. Als u zich realiseert dat u per ongeluk een hondenproduct op uw kat hebt aangebracht, of dat uw kat symptomen begint te vertonen nadat u onlangs een spot-on product bij hem of bij andere huisdieren in het huishouden heeft aangebracht, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor hulp. Om uw kat volledig van vlooien te ontdoen, is meer nodig dan een paar kammen of baden met antivlooienshampoo.

Als u een kat en een hond in één huishouden heeft, vraag dan uw dierenarts om een geneesmiddel tegen vlooien en teken voor honden dat geen permethrine bevat. Aangezien kittens en puppy's gevoeliger zijn dan volwassen katten en honden, moet u er bovendien voor zorgen dat u vlooienbestrijdingsmiddelen gebruikt die zijn goedgekeurd voor kittens en puppy's, aangezien veel kittens en puppy's leeftijdsbeperkingen hebben en niet zijn goedgekeurd voor gebruik op jonge leeftijd.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *