Wat is de veiligste vlooienbestrijding voor katten?

Het is veilig voor kittens ouder dan 8 weken en zo klein als 1,8 pond. Cheristin biedt een volledige maand bescherming tegen vlooien. Jonge kittens kunnen snel vlooienbloedarmoede krijgen, dus het is erg belangrijk om mama, kittens en het beddengoed vlooienvrij te houden. Deze tips zijn het beste voor veilige vlooienbestrijding voor kittens en nieuwe moederkatten.

Levende vlooien vangen kan een uitdaging zijn, maar dode vlooien van je kat kammen kan net zo moeilijk zijn als je geen vlooienkam hebt. Hoewel de EPA momenteel een beoordeling uitvoert van de veiligheid van de Seresto-halsband, denkt Harper niet dat eigenaren van gezelschapsdieren noodzakelijkerwijs moeten stoppen met het gebruik van de halsband als dit de beste vorm van vlooienbestrijding is voor hun kat. Ik heb net een snelle Google-zoekopdracht uitgevoerd en ontdekte dat, volgens gegevens van het Banfield Veterinary Hospital, de staat South Carolina op de derde plaats staat in het land voor de meeste honden met vlooien. Sommige dieren hebben echter bijwerkingen gehad op deze en andere langdurige vlooienbestrijdingsmiddelen, dus moeten ze alleen in extreme gevallen worden overwogen om ze te gebruiken.

Diatomeeënaarde, een natuurlijk poeder gemaakt van de fossiele resten van oude zeedieren, wordt soms aanbevolen als natuurlijke behandeling voor kattenvlooien. Diatomeeënaarde van voedingskwaliteit is een volkomen veilige en natuurlijke behandeling voor vlooien in het milieu, maar wees voorzichtig wanneer u deze rechtstreeks op uw kat aanbrengt. Vlooieneitjes kunnen worden verzameld door te stofzuigen, maar kunnen nog steeds in de zak uitkomen, die moet worden verzegeld en weggegooid, of na elke stofzuiging in de vriezer in een plastic zak worden gedaan. Het is altijd het beste om een vlooienbesmetting te voorkomen door regelmatig preventieve middelen te gebruiken, maar als een behandeling voor levende vlooien nodig is, wilt u weten welke soorten producten niet alleen de volwassen vlooien doden, maar ook de eieren en larven doden.

Om te controleren of uw kat vlooien of vlooienvuil heeft, strijkt u met een vlooienkam (een kleine kam met zeer fijne tanden) door de vacht van uw kat of scheidt u het haar met uw vingers om de huid te onderzoeken. De Seresto-halsband is een veilige vlooienhalsband voor katten die tot 8 maanden meegaat (blootstelling aan water kan de effectiviteit verkorten). Als u bang bent dat uw kat vlooien heeft (of zou kunnen krijgen), bent u waarschijnlijk op zoek naar een vlooienpreventief middel. Houd kleine kinderen en andere huisdieren uit de buurt van behandelde katten terwijl lokale vlooienmedicijnen uitdrogen of door de huid worden opgenomen.

Spinosad (Comfortis) is een orale formulering die 24 uur na toediening 100 procent van de volwassen vlooien bij een kat doodt. Capstar is zonder recept verkrijgbaar en is het enige vlooienbestrijdingsmiddel dat veilig is voor kittens vanaf 4 weken en met een gewicht van minstens 2 pond. Met de juiste voorbereiding, een gedegen vlooienbehandelingsplan en een arsenaal aan de beste vlooienbehandelingen op de markt, kunt u effectief de vlooien elimineren die uw kat ellendig maken. Door de juiste vlooienbehandeling te kiezen, kunt u uw kat behoeden voor jeuk en irritatie die gepaard gaan met een vlooienplaag.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *