Reactie van een kat op voordeelbestrijding van vlooien?

Bijwerkingen, hoewel zeer zelden, kunnen bestaan uit tekenen van huidirritatie zoals roodheid, krassen of andere tekenen van ongemak. Gastro-intestinale symptomen zoals hypersalivatie, braken of diarree zijn ook gemeld. Individuele gevoeligheden, hoewel zeldzaam, kunnen optreden na het gebruik van ELK pesticideproduct voor katten. Symptomen van toxiciteit kunnen spiertrekkingen, hypersalivatie, beven en epileptische aanvallen zijn.

Vlooien spelen een belangrijke rol in de levenscyclus van de lintworm, wijst hij erop, en als een hond of kat een met lintwormlarven besmette vlo inslikt, kan de lintworm in de ontlasting van een hond terechtkomen. U kunt met uw dierenarts praten over de soorten die beschikbaar zijn om uw kat te helpen tijdens het hoogseizoen met vlooien. Uw dierenarts zal om een gedetailleerde geschiedenis vragen van alle actuele medicijnen, shampoo, dipsaus of spot-on medicijnen die op uw kat of andere huisdieren in uw huishouden zijn aangebracht. Het is niet ongebruikelijk dat dierenartsen gevallen van toxiciteit voor vlooienmedicijnen zelfs in de winter behandelen, aangezien vlooien het hele jaar door kunnen overleven in de Pacific Northwest.

Sommige lokale dierenartsen waarschuwen cliënten om extra voorzichtig te zijn bij het toedienen van lokale vlooienmedicatie, wat bij sommige huisdieren ernstige reacties kan veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden toegediend. Daarom is het belangrijk om te bevestigen dat het Flea Control-product geschikt is voor de soort, het gewicht en de leeftijd van uw huisdier. Aangezien kittens en puppy's gevoeliger zijn dan volwassen katten en honden, moet u er bovendien voor zorgen dat u vlooienbestrijdingsmiddelen gebruikt die zijn goedgekeurd voor kittens en puppy's, aangezien veel kittens en puppy's leeftijdsbeperkingen hebben en niet zijn goedgekeurd voor gebruik op jonge leeftijd. Afhankelijk van de ernst van de symptomen van uw kat kan uw dierenarts u aanraden om uw kat onmiddellijk te wassen in verdund afwasmiddel (zoals Dawn) om verdere opname van het product te voorkomen en naar een lokaal dierenziekenhuis voor spoedgevallen te gaan.

Als u vermoedt dat uw kat reageert op zijn Advantage-vlooienmedicijn, neem dan contact op met uw dierenarts. Advantage doodt 98-100% van de bestaande vlooien binnen 12 uur na toediening en vernietigt 99% van de vlooienlarven in de omgeving van het huisdier. Katten zijn gevoeliger voor de toxische effecten van pyrethrums en organofosfaten dan honden, dus wees voorzichtig wanneer u vlooienbestrijdingsmiddelen van welk type dan ook op een kat gebruikt en gebruik nooit een product dat bedoeld is voor een hond op een kat. Hoewel generieke vlooienhalsbanden giftig kunnen zijn voor de drager, denk ik niet dat de symptomen van uw kat hierdoor waarschijnlijk te wijten zijn.

Preventie van vergiftiging door vlooien- en tekenmedicijnen bij katten (permethrinetoxiciteit) is essentieel om een noodsituatie met uw kat te voorkomen. Als uw kat binnen 24 uur na een perfecte toediening van vlooien- en tekenmedicatie tegen een hond is opgepoetst of een hond heeft gelikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. De actieve ingrediënten in vlooienproducten op basis van pyrethrum zijn onder andere allethrin, bifenthrin, cyfluthrin, cypermethrin, deltamethrin, esfenvaleraat, etofenprox, fenpropathrin, fenvaleraat, flumethrin, imiprothrin, metofluthrin, permethrin, prallethrin, resmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmethrin, silmeafluofen, sumithrin, tefluthrine, tetramethrine, tralomethrine, transfluthrin en andere. Honden en katten kunnen echter gemakkelijk ziek worden als er te veel of het verkeerde vlooienproduct wordt aangebracht, of als het product na het aanbrengen wordt ingenomen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *