Hoe voorkom je dat katten vlooien krijgen?

Een andere natuurlijke manier om vlooien te voorkomen of te elimineren, is door kruiden te gebruiken die je al in je keuken hebt. Rozemarijn werkt bijvoorbeeld als een natuurlijk vlooienwerend middel. Probeer rozemarijnblaadjes te malen tot poeder en strooi het over het bed van je kat of favoriete loungeplekken om vlooien op afstand te houden. Naast de juiste behandeling van uw huisdier is stofzuigen en grondig wassen van textiel meestal voldoende om de meeste vlooien uit uw huis te verwijderen.

Was eenmaal per week lakens, beddengoed voor huisdieren en kussens. Gebruik de stand voor hoog vuur op je wasmachine en droger en neem afscheid van eventuele vlooien die zich in de stoffen verbergen. Vlooieneitjes en poppen zijn extreem taai en resistent tegen de effecten van insecticiden. Om de eieren en de dode vlooien te verwijderen, moet het beddengoed van uw huisdier in heet water worden gewassen of worden vervangen.

Door uw tapijten, vloeren en stoffering regelmatig en grondig te stofzuigen, kunt u een groot aantal vlooieneieren, larven en poppen verwijderen. U moet de vacuümzak weggooien om te voorkomen dat eieren en larven zich in de stofzuiger ontwikkelen. Stofzuigen voordat je een spray voor in huis gebruikt, is nuttig omdat de trillingen nieuw ontwikkelde vlooien stimuleren om uit poppen te komen, die vervolgens door het insecticide worden gedood. Vlooienhalsbanden werken vlooienwerend, dus zolang uw kat de halsband draagt, wordt het voorkomen dat vlooien in de buurt komen.

Het maakt vlooien niet uit hoe jong of oud uw kat is, en jonge kittens hebben waarschijnlijk geen preventieve behandeling gehad, dus het is niet ongebruikelijk om vlooien te vinden bij kittens. Maar deze hebben niet zo'n langdurig effect en kunnen een nieuwe dosis nodig hebben als uw kat weer vlooien krijgt. Hoewel dit gevolgen kan hebben voor volwassen katten als vlooien gedurende een lange periode niet goed worden behandeld, komt bloedarmoede vaker voor bij kittens vanwege hun kleinere omvang. De meeste van deze problemen kunnen worden opgelost door naast de behandeling van uw huis ook een effectief middel tegen vlooien bij uw kat te gebruiken.

Het is bekend dat vlooien de geur van cederchips haten en de kans bestaat dat je kat er ook niet zo dol op is. Preventieve vlooienbehandelingen voor katten zorgen ervoor dat uw kat veilig blijft, en nu weet u dat ze u ook kunnen beschermen. Als uw kat meer slaapt dan normaal of zwak lijkt, controleer hem dan zorgvuldig op vlooien en neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Hoewel appelciderazijn niet effectief is om de insecten te doden, kan appelciderazijn ervoor zorgen dat vlooien uit het lichaam van je kat springen, zodat je het probleem beter kunt aanpakken, waardoor het een geweldige eerste aanval is in je persoonlijke oorlog tegen vlooien.

Hoewel commerciële vlooienmedicijnen en -behandelingen zeker kunnen helpen om een vlooienprobleem bij uw kat te bedwingen, zijn er ook een reeks doe-het-zelf-benaderingen die katteneigenaren kunnen gebruiken om de insecten te verbannen. Hoewel buitenkatten het meest kwetsbaar zijn voor vlooienbesmettingen, lopen katten die alleen binnenshuis zijn nog steeds het risico vlooien tegen te komen. Als u deze symptomen opmerkt, wilt u niet aarzelen om uw kat naar de dierenarts te brengen voor een juiste behandeling. Andere dieren in het huishouden, of zelfs jij, kunnen de vlooien naar binnen brengen en zodra ze van je hond of broek springen, kunnen ze gemakkelijk op je kat springen die alleen binnenshuis is.

Dit is de gemakkelijkste manier om te bepalen of uw kat vlooien heeft, aangezien het lastig kan zijn om vlooien in de vacht te vinden, tenzij hij zwaar besmet is met vlooien. Dit geldt met name voor vlooienshampoos en -poeders; ze doden vlooien die aanwezig zijn op uw kat op het moment van aanbrengen, maar hebben weinig blijvend effect; de volgende dag kan uw kat weer vlooien krijgen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *