Kan vlooienbehandeling katten slaperig maken?

Die actuele vlooienbehandelingen zijn niet giftig als ze worden ingenomen en smaken meestal slecht om dat te ontmoedigen. Ze kunnen echter systemische reacties van lethargie en verminderde eetlust veroorzaken. WRAL News zocht online en vond meerdere berichten met dieren met vergelijkbare reacties. Enkele bijwerkingen zijn epileptische aanvallen, braken, lusteloosheid, brandwonden op de huid en overlijden.

De inhoud van de pipet tegen vlooienbehandeling wordt in de huid geadsorbeerd. Dit betekent dat het vlooiengeneesmiddel zich over de vacht van de kat verspreidt om het hele lichaam te beschermen. Als we zien dat onze kat zich raar gedraagt na een vlooienbehandeling, kan dat te wijten zijn aan bedwelming. Intoxicatie kan optreden als de componenten te sterk zijn voor het systeem van de individuele kat.

Misschien hebben ze een verzwakt immuunsysteem of zijn ze een anderszins kwetsbare kat. Misschien wordt je aangeraden om je kat 2x te wassen met dageraad (met name afwasmiddel bij dageraad, geen ander, omdat anderen te hard zijn voor hun vacht en hun huid echt kunnen verpesten). Heel belangrijk is dat dit in principe 24 uur na de behandeling gebeurt en ZODRA uw kat symptomen van lethargie vertoont. Want het is al een paar dagen geleden, ik weet niet zeker wat je met een bad kunt doen.

Verloor bijna een kat door vergiftiging door vlooienmedicatie. Dit gebeurt ofwel doordat een volwassen vlo van een ander dier of persoon op de vacht van de kat springt, ofwel doordat de larven zich in de omgeving ontwikkelen en zich aan de kat hechten. U moet het product meenemen, vooral als u een oraal vlooienmedicijn voor katten heeft gebruikt. Aangezien kittens en puppy's gevoeliger zijn dan volwassen katten en honden, moet u bovendien Flea Control-producten gebruiken die zijn goedgekeurd voor kittens en puppy's, aangezien veel kittens en puppy's leeftijdsbeperkingen hebben en niet zijn goedgekeurd voor gebruik op jonge leeftijd.

Huisdieren die ziek worden door blootstelling aan een vlooienbestrijdingsmiddel op basis van pyrethrum, kunnen volledig herstellen na een snelle behandeling met intraveneuze (IV) vloeistoffen, spierverslappers en symptomatische zorg. Hoewel vergiftiging de meest zorgwekkende reden is waarom uw kat zich raar zou kunnen gedragen na een vlooienbehandeling, is het niet de enige. Een van de meest voorkomende symptomen van vergiftiging door vlooiengeneesmiddelen is wanneer de kat niet eet na een vlooienbehandeling. Je kat kan zich na een bepaalde vlooienbehandeling vreemd gedragen als ze daar gevoelig voor zijn, maar het gaat prima met een ander type.

Sommige behandelingen tegen vlooien voor honden zijn er in aërosolvorm, dus u moet ervoor zorgen dat u de kat niet bedwelmt wanneer u hem in dezelfde omgeving gebruikt. Katten zijn gevoeliger voor de toxische effecten van pyrethrums en organofosfaten dan honden, dus wees voorzichtig wanneer u vlooienbestrijdingsmiddelen van welk type dan ook op een kat gebruikt en gebruik nooit een product dat bedoeld is voor een hond op een kat. Als uw vlo al een vlooienplaag heeft, kan het zijn dat ze geïrriteerd of geïrriteerd zijn vanwege de vlooien. Hoewel katten bekend staan om hun langdurige verzorgingssessies, mag de kat de behandeling in geen enkele hoeveelheid kunnen likken, wat voor bijzondere problemen zal zorgen.

De adsorptie van deze antivlooienproducten kan bij de kat zelfs in relatief kleine hoeveelheden vergiftiging veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te bevestigen dat het vlooienbestrijdingsmiddel geschikt is voor de soort, het gewicht en de leeftijd van uw huisdier. Vlooien veroorzaken hun eigen lichamelijke problemen in de vorm van jeuk, wat leidt tot krassen en ongemak. Tekenen van toxiciteit van het vlooienbestrijdingsmiddel kunnen één tot 12 uur na toediening optreden en kunnen variëren afhankelijk van het type vergiftiging met het vlooienbestrijdingsmiddel.

Voorverpakte pipetten regelen de dosering en de plaatsing voorkomt dat de kat de giftige chemicaliën binnenkrijgt.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *