Welke vlooienbehandeling voor katten?

Bravecto Plus voor katten beschermt gedurende acht weken tegen vlooien, zwartpootige teken, hartwormen, rondwormen en haakwormen. Comfortis is een van de twee orale Flea Control-producten die beschikbaar zijn voor katten; de andere is Capstar Flea Control Tablets. In tegenstelling tot Capstar, dat vlooien slechts 24 uur doodt, beschermt Comfortis katten een maand lang tegen vlooien. Comfortis is echter niet veilig voor kittens jonger dan 14 weken oud.

Capstar is veilig voor kittens vanaf 4 weken, dus het is onze keuze voor het beste vlooienbestrijdingsproduct voor kittens (lees meer over Capstar in onze slide voor het beste vlooienbestrijdingsproduct voor jonge kittens). Om Comfortis te kopen, hebt u een recept van uw dierenarts nodig. Bravecto Topical Solutions for Cats stond bovenaan onze lijst als over het algemeen de beste keuze, zoals voorgeschreven door een dierenarts. Het biedt tot 12 weken bescherming en behandeling voor uw katten; in tegenstelling tot andere producten, die maandelijks moeten worden gebruikt, kunt u Bravecto één keer gebruiken en u kunt er zeker van zijn dat uw kat de komende drie maanden veilig is tegen vlooienbesmetting.

Het actieve ingrediënt is 250 mg Fluralaner. Het wordt het best aanbevolen voor katten van minstens 6 maanden of ouder en een gewicht van minimaal 2,6 pond. Fluralaner met Bravecto kan rechtstreeks op de huid van uw kat worden aangebracht en begint binnen 12 uur te werken. Comfortis is een kauwtablet met rundvleessmaak die maandelijks wordt toegediend aan uw katten.

Het doodt, behandelt en voorkomt vlooienbesmetting bij uw kat. Het wordt het best toegediend aan volwassen katten en kittens die 14 weken of ouder zijn. U wilt overwegen hoe lang een product effectief is en uw kat voldoende bescherming biedt. Hoewel Bravecto het enige product is dat tot 12 weken bescherming biedt, bieden andere producten ook langdurige bescherming gedurende een periode van 30 dagen.

Shampoos, sprays, poeders en preparaten voor topische of orale toediening zijn allemaal beschikbaar. Hoewel de meeste lokale insecticiden volwassen vlooien doden, hebben veel ervan een beperkte effectiviteit omdat ze slechts enkele uren na toediening werken. Dit geldt met name voor vlooienshampoos en -poeders; ze doden vlooien die aanwezig zijn op uw kat op het moment van aanbrengen, maar hebben weinig blijvend effect; de volgende dag kan uw kat weer vlooien krijgen. Revolution is een topische behandeling die eens per maand moet worden toegepast om uw katten tegen vlooien te beschermen.

Het is aan de prijzige kant, maar het is zeer effectief in zowel de behandeling als het voorkomen van vlooien, waarbij 98% van de volwassen vlooien binnen 36 uur wordt gedood en het uitbroeden van eieren wordt voorkomen. Het beschermt ook tegen hartworm en rondworm. De meeste vlooienbestrijdingsmiddelen op recept voorkomen ook hartwormen en soms andere parasieten zoals rondwormen, haakwormen, mijten en teken. Om te controleren of uw kat vlooien of vlooienvuil heeft, strijkt u met een vlooienkam (een kleine kam met zeer fijne tanden) door de vacht van uw kat of scheidt u het haar met uw vingers om de huid te onderzoeken.

Tekenen van vlooien bij katten zijn onder meer krabben, huidirritatie en de aanwezigheid van donkerrode of zwarte stippen op de huid, vacht, beddengoed of meubels van uw kat. David Littlejohn van Pawscessories zegt dat vlooienhalsbanden over het algemeen veilig zijn, maar afhankelijk van soorten; katten mogen nooit vlooienhalsbanden dragen die ontworpen zijn voor honden en vice versa. De veiligheid van vlooien- en tekenhalsbanden is de laatste tijd in het nieuws, met name de bestverkochte vlooien- en tekenhalsband van Seresto, die is ontwikkeld door Bayer en nu wordt verkocht door Elanco Animal Health. Hoewel ze een beetje ouderwets zijn, zijn vlooienkammen nog steeds een effectieve behandeling om vlooien uit de vacht van je kat te verwijderen en ze zijn vooral nuttig om verlichting te bieden omdat andere behandelingen hun magie doen.

Wanneer u het beste type vlooienbehandeling voor uw katten kiest, moet u ook weten welke verschillende methoden voor het toedienen van het product beschikbaar zijn om de meest geschikte voor uw kat te kiezen. Hoewel lokale vlooienbestrijdingsmiddelen doorgaans gemakkelijker te gebruiken zijn (u hoeft uw kat niet te overtuigen een pil in te slikken), zijn er gevallen waarin een oraal preventief middel een betere keuze is. Capstar is zonder recept verkrijgbaar en is het enige vlooienbestrijdingsmiddel dat veilig is voor kittens vanaf 4 weken en met een gewicht van minstens 2 pond. Nadat je de vlooien van je katten met de hand hebt geplukt en voordat je de kam voor je katten gebruikt, wil je je kat natuurlijk op de juiste manier wassen.

Hoewel de EPA momenteel een beoordeling uitvoert van de veiligheid van de Seresto-halsband, denkt Harper niet dat eigenaren van gezelschapsdieren noodzakelijkerwijs moeten stoppen met het gebruik van de halsband als dit de beste vorm van vlooienbestrijding is voor hun kat. Bij andere vlooienbestrijdingsmiddelen, zowel lokaal als oraal, moeten kittens minstens 8 weken oud en soms ouder zijn. De belangrijkste bron van kattenvlooien zijn pas opgekomen volwassen vlooien van vlooienpoppen in uw huis of erf. Zodra u of uw huisdier thuiskomt, komen deze vlooien in grote aantallen tevoorschijn en springen ze op katten, honden en zelfs mensen op zoek naar een bloedmaaltijd.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *