Wat doodt vlooien bij katten onmiddellijk?

Geloof het of niet, zelfs de zachtste formuleringen van afwasmiddel zijn zeer effectief gebleken bij het uitroeien van vlooien. Net als citroensap is appelciderazijn een geweldig huismiddeltje tegen vlooienbesmetting. Je kunt het in een spuitfles doen, het met je vingers inmasseren of er een kam in dopen en het op die manier aanbrengen. Als u uw kat op vlooien controleert, zorg er dan voor dat u goed naar de nek, oksels, lies en staart kijkt, dit zijn favoriete plekken waar vlooien zich kunnen verbergen.

Hij raadt spot-on vlooienbarrières op recept aan die worden gebruikt om zowel vlooien te behandelen die zich op uw kat kunnen bevinden, als om vlooien op lange termijn te voorkomen. Dus als uw huisdier nog geen vlooienbestrijdingsprogramma heeft gevolgd, kunt u overwegen om er een te starten om tijd en geld te besparen door uw huisdier en huis van een vlooienplaag te bevrijden. Zorg ervoor dat u uw stofzuigerzak verwijdert of, als u een stofzuiger zonder zak gebruikt, de container na elk gebruik leeg maakt, zodat die vlooien niet meteen weer naar buiten springen — en op uw kat. Dryden zegt dat preventie van vlooien en parasieten net zo belangrijk is voor katten als voor honden, zelfs als het binnenkatten zijn.

Deskundigen wijzen erop dat een regime van stofzuigen en wassen een enorm verschil maakt in de algehele effectiviteit van vlooienbehandeling. Naast het vinden van de juiste medicatie om uw kat van vlooien te ontdoen, kan uw dierenarts verschillende natuurlijke manieren bespreken om het verwijderingsproces van vlooien te versnellen. In tegenstelling tot orale vlooienmedicatie die vlooienbestrijdende ingrediënten in de bloedbaan van uw huisdier laat circuleren, is deze topische behandeling van Advantage II ontworpen om te doden bij contact en hoeft de vlo uw huisdier niet te bijten om effectief te zijn. Vergeet niet de vacuümzak in een afgesloten plastic zak weg te gooien of de container meteen uit te spoelen zodat er geen vlooien ontsnappen.

Vlooienbesmettingen kunnen stressvol zijn, maar door een behandelplan in meerdere stappen te volgen en te luisteren naar het advies van uw plaatselijke dierenarts, kunt u een uitbraak in de eerste plaats efficiënt voorkomen. In dit geval kan het de moeite waard zijn om een huisvlooienspray of „insectenbom” te overwegen om een plaag onder controle te krijgen. Deze vlooienshampoo is samengesteld met natuurlijke oliën en is ontworpen om vlooien, vlooienlarve, vlooieneitjes en zelfs teken op uw huisdier binnen enkele uren te doden, aldus het merk. Vlooienkammen zullen de eitjes niet kunnen doden, maar ze helpen het aantal volwassen vlooien te beperken, waardoor de totale populatie afneemt.

Naast het behandelen van uw kat, moet u ook maatregelen nemen om eventuele vlooien of eitjes die zich in uw huis kunnen verbergen, te verwijderen. Zelfs binnenkatten gaan soms naar buiten omdat het immers gezond is om verschillende manieren te vinden om met je kat te sporten en te spelen. Zuiveringszout mag u niet in de vacht van uw kat doen, maar strooien over het beddengoed en in de tapijten is een effectieve manier om uw huis te ontvlooien.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *