Wat doodt vlooien bij katten onmiddellijk?

Geloof het of niet, zelfs de zachtste formuleringen van afwasmiddel zijn zeer effectief gebleken bij het uitroeien van vlooien. Door Ashleigh Gibbs Gepubliceerd 20 januari 22 Een niet-giftige etherische olie voor katten, maar gehaat door vlooien, kan cederolie een effectief natuurlijk vlooienwerend middel zijn. Je kunt de olie rechtstreeks in de vacht van je kat spuiten of een kam gebruiken, maar een populair gebruik is om je eigen natuurlijke vlooienhalsband te maken door de cederolie op een halsband te leggen of te weken. Je kunt zelfs een beetje chiquer worden en een paar oliën combineren om een halsband met etherische oliën te maken.

Waarom zou je niet 1 druppel cederolie combineren met een druppel etherische olie van lavendels, tijm of citronella? Een theelepel alcohol, zoals wodka en plantaardige olie, kan ook als ondersteunende ingrediënten dienen. Oregano-olie kan worden gebruikt om vlooien af te schrikken, maar je kunt het het beste sterk verdunnen. Hoewel het een natuurlijk ingrediënt bevat, carvacrol, dat helpt bij het afstoten van vlooien, bevat het ook fenolen die slecht kunnen zijn voor katten. Om de beste vlooienbehandeling met oregano-olie voor je kattenvriend te krijgen, kun je proberen een theelepel oregano-olie te mengen met drie theelepels olijfolie en dit vervolgens toe te voegen aan de meest voor de hand liggende plekken waar vlooien op de loer liggen, zoals de achterkant van de oren van je kat en de basis van hun staart, nek en buik.

Catnip heeft veel effecten op katten, waarvan de meest voorkomende is dat ze in aanvallen van Zoomies terechtkomen. Maar het is ook verrassend effectief als vlooienwerend middel. Kweek het in je achtertuin voor een handige voorraad, terwijl je tegelijkertijd vlooien afstoot. Een andere goede optie is om kattenkruid op een zelfgemaakte vlooienhalsband of krabpalen te leggen.

Met zijn scherpe geur is azijn niet de meest verleidelijke geur op de neus, maar dat is niet helemaal wat vlooien wegjaagt. Of je nu kiest voor witte azijn of appelciderazijn, dit veel voorkomende huishoudingrediënt bevat azijnzuur dat vlooieneieren kan vernietigen, terwijl het aroma volwassen vlooien afstoot. Ook thuis kan azijn een effectieve reinigingsmethode zijn om vlooien in hun sporen te stoppen; laat er kleding of beddengoed in weken om eventuele vlooieneitjes te doden. Ashleigh is digitale redacteur op PetsRadar.

Met meer dan 8 jaar ervaring in gedrukte en digitale media heeft ze als redactioneel hoofd opgetreden bij verschillende projecten, waarbij dierenthema's een grote interesse hadden. Als fervent dierenliefhebber kun je Ashleigh vaak zien terwijl ze de nieuwste trends op het gebied van dierenverzorging bekijkt of naar schattige kattenvideo's op TikTok kijkt. De bekendste moordenaar van vlooien is citroenzuur. Daarom is citroensap het beste huismiddeltje tegen vlooienbesmettingen.

Je kunt citroensap gaan kopen en het in een spuitfles doen, of twee opengesneden citroenen een uur koken om je eigen citroen te maken. Behandel uw kat eerst met een product dat is ontwikkeld om vlooien te doden. Baad uw kat of kitten met een speciaal samengestelde vlooienshampoo om vlooien bij contact te doden. Vlooiensprays kunnen een goede optie zijn voor wateraverige katten.

Herhaal de behandeling indien nodig en zoals aanbevolen op het etiket. Vanwege het hoge gehalte aan citroenzuur zijn citroenen een van de meest effectieve en natuurlijke manieren om vlooien te doden. Door citroenen op de vacht van je kat te sproeien of te borstelen om de vlooien te verwijderen. Omdat vlooienbeten vaak jeukende allergische reacties veroorzaken, hebben veel eigenaren troost gevonden om hun kat wat Benadryl te geven.

De beste vlooienbehandeling voor katten is vaak een gecombineerde inspanning waarbij meer dan één van de bovengenoemde behandelingen wordt gebruikt, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel een snelwerkende maar kortdurende behandeling als een behandeling die langer duurt. Probeer na het aanbrengen van de vloeistof uw kat uit de buurt van andere dieren in huis te houden terwijl het geneesmiddel wordt opgenomen, en houd ze in de gaten zodat ze het niet afwrijven. Verwijder na de behandeling vlooien uit de vacht van uw kat of kitten met een vlooienkam; dompel de kam vervolgens in een mengsel van afwasmiddel en water om eventuele vlooien op de kam te doden. Dryden zegt dat hoewel orale en spot-on medicijnen de vlooien van uw kat binnen enkele uren kunnen doden, het belangrijk is om ze te blijven gebruiken gedurende de aanbevolen tijd om het vlooienprobleem volledig uit te roeien.

Als je vlooien, vlooienvuil of vlooieneitjes op je kat kunt zien, begin dan het behandelingsproces door je kat te kammen en te wassen om er zoveel mogelijk van af te komen (hoewel het misschien makkelijker gezegd dan gedaan is). In tegenstelling tot orale vlooienmedicatie die vlooienbestrijdende ingrediënten in de bloedbaan van uw huisdier laat circuleren, is deze topische behandeling van Advantage II ontworpen om te doden bij contact en hoeft de vlo uw huisdier niet te bijten om effectief te zijn. In sommige gevallen kunt u merken dat uw kat kale plekken krijgt door te veel verzorging of huidirritatie door een allergie voor vlooienbeten. Vlooien kunnen tot twee weken buiten overleven zonder gastheer; uw huisdieren kunnen met hen in contact komen in achtertuinen, hondenparken en kennels, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze worden opgelopen door een ander dier dat vlooien heeft.

Vlooienbesmettingen kunnen stressvol zijn, maar door een behandelplan in meerdere stappen te volgen en te luisteren naar het advies van uw plaatselijke dierenarts, kunt u in de eerste plaats efficiënt voorkomen dat er een uitbraak plaatsvindt. Om vlooien in uw omgeving te verwijderen, moet u dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen als wanneer u te maken had met luizen, bedwantsen of een andere plaag. Omdat niet alle vlooienproducten elke levensfase behandelen, moet u mogelijk meerdere stappen ondernemen om vlooien goed te behandelen en uit uw huis en van uw huisdieren af te krijgen. Het is ook van nature antiparasitair dankzij het laurinezuur en het hoge vetgehalte in de olie die vlooien verstikt.

Deze traditionele, in de winkel gekochte benaderingen zijn vaak voldoende, maar er zijn doe-het-zelfbehandelingen voor natuurlijke vlooienverdelgers die je voor katten kunt gebruiken. Als je op zoek bent naar een huismiddeltje om te gebruiken tegen vlooien bij je kat, heb je geluk, want er zijn tal van uitstekende remedies die goed werken. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *