Hoe kom je op natuurlijke wijze van vlooien op katten af?

Probeer een shampoo met een lage concentratie natuurlijke oliën waarvan bekend is dat ze vlooien afstoten, zoals ceder, lavendels, eucalyptus of citrus. Een verdunde oplossing van appelciderazijn kan ook helpen om vlooien te verwijderen. Als je kat een hekel heeft aan baden, probeer dan deze tips om de ervaring voor jullie beiden aangenamer te maken. Een niet-giftige etherische olie voor katten, maar gehaat door vlooien, kan cederolie een effectief natuurlijk vlooienwerend middel zijn.

Je kunt de olie rechtstreeks in de vacht van je kat spuiten of een kam gebruiken, maar een populair gebruik is om je eigen natuurlijke vlooienhalsband te maken door de cederolie op een halsband te leggen of te weken. Gebruik een spuitfles (als uw kat het verdraagt) of een spons om het citroensap op de vacht van uw kat aan te brengen en het tot aan zijn huid te verdelen, waarbij u de ogen van uw kat vermijdt. Spoel het niet uit, maar laat het op natuurlijke wijze drogen. Dit afweermiddel werkt ongeveer 24 uur en je kunt het elke dag opnieuw aanbrengen.

Voorstanders van gezonde voeding hebben al lang de verschillende voordelen van appelciderazijn aangeprezen, en niet alleen voor mensen. Er wordt gezegd dat het vlooien afstoot omdat ze een hekel hebben aan de scherpe geur en smaak. Deze methode zal vlooien niet doden, zegt de veterinaire organisatie Anicira zonder winstoogmerk, maar het spritsen van een mengsel van gelijke delen water en appelciderazijn kan vlooien helpen voorkomen. Appelciderazijn bevat ongeveer 5% azijnzuur, een antisepticum.

Een scheutje van dit product of een natte kam door de vacht van je huisdier zal jeuk verminderen. Bij orale inname kan het ook helpen om de pH van een hond in evenwicht te brengen, aangezien appelciderazijn alkalisch is en hondenvoer notoir zuur is. Zorg ervoor dat u met uw dierenarts praat voordat u uw huisdier behandelt met appelciderazijn. Zuiveringszout wordt vaak genoemd als een natuurlijk middel tegen vlooien.

Onderzoek heeft echter aangetoond dat het eigenlijk niet giftig is voor vlooienlarven. Zuiveringszout is echter veilig te gebruiken op de vacht van een huisdier (het is geweldig om geurtjes te neutraliseren) en kan worden gemengd met water om een pasta te vormen of tijdens een bad aan de gewone shampoo worden toegevoegd. Om vlooien te voorkomen, raadt Ancira aan om een beetje baking soda met water te mengen en het in een schaal te leggen die dicht bij licht is, buiten het bereik van uw huisdier. Vlooien worden aangetrokken door licht, zodat ze in het gerecht springen en verdrinken.

Biergist wordt gemaakt van een schimmel die wordt gebruikt voor gisting in bier. Als voedingssupplement verhoogt het het energieniveau en bevordert het een gezonde huid, haar en ogen. Biergist kan worden gebruikt om het immuunsysteem van uw huisdier te versterken, wat op zijn beurt kan helpen om vlooien en andere parasieten te voorkomen. Studies betwisten echter de doeltreffendheid ervan bij het direct afstoten of doden van vlooien.

Biergist in poedervorm kan oraal aan huisdieren worden gegeven. Bespreek met uw dierenarts welke dosering geschikt is voor uw huisdier. Dit volledig natuurlijke insectenwerend middel is afkomstig van een boom afkomstig uit India, Sri Lanka en Birma. Het wordt vaak gebruikt om bijtende insecten zoals vlooien en muggen af te weren, maar er is weinig bewijs dat het teken afweert.

Neemolie is veilig te gebruiken bij honden en wordt zelfs gebruikt in sommige shampoos voor huisdieren. Als de shampoo van je pup geen neemolie bevat, kun je er eenvoudig een paar druppels van toevoegen of verdunnen met afwasmiddel voor een doe-het-zelf vlooienspray. Sommige katten zijn gevoeliger voor neemolie dan andere. Let na het aanbrengen op eventuele bijwerkingen, zoals overmatige speekselafscheiding.

Als u iets ziet, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de olie en neem contact op met uw. Nematoden zijn microscopische, wormachtige parasieten die niet gevaarlijk zijn voor mens of huisdier. Sommige soorten, zoals de Steinernema carpocapsae, vernietigen vlooienlarven door ze te parasiteren. Ze kunnen worden gekocht bij tuinwinkels, gemengd met water en door uw tuin worden besproeid om ongedierte te voorkomen.

Dat gezegd hebbende, helpt deze behandeling niet bij een vlooienprobleem dat al naar uw huis is verhuisd. Nematoden gedijen goed op zandgronden en doen het mogelijk niet goed in andere bodemsamenstellingen. Ze hebben regelmatig vocht nodig, dus u moet uw gazon om de paar dagen water geven om te overleven. Coöperatieve uitbreiding Texas.

Michigan State University. Vanwege het hoge gehalte aan citroenzuur zijn citroenen een van de meest effectieve en natuurlijke manieren om vlooien te doden. Door citroenen op de vacht van je kat te sproeien of te borstelen om de vlooien te verwijderen. Als je denkt dat er nog wat vlooien of vlooieneitjes over zijn, was dan het beddengoed van je kat met een kopje citroensap om de oplossing op zijn lichaam te krijgen en de vlooien te verwijderen.

Cederschilfers zijn heel gemakkelijk te verkrijgen en kunnen zowel over het beddengoed van uw kat als buiten in uw tuin worden verspreid om vlooien op afstand te houden. Als u al een consult met uw dierenarts hebt gehad over uw vlooienprobleem bij katten, zijn hier enkele huismiddeltjes die u kunt proberen om het vlooienprobleem van uw kat voorgoed op te lossen. In de meeste gevallen moet u uw kat ook naar de dierenarts brengen om de medicatie te kopen, wat de kosten aanzienlijk verhoogt. Het gebruik van natuurlijke huismiddeltjes zal ook vlooien verwijderen zonder de mogelijke bijwerkingen van chemicaliën die in andere oplossingen worden gebruikt.

Om de beste vlooienbehandeling met oregano-olie voor je kattenvriend te krijgen, kun je proberen een theelepel oregano-olie te mengen met drie theelepels olijfolie en dit vervolgens toe te voegen aan de meest voor de hand liggende plekken waar vlooien op de loer liggen, zoals de achterkant van de oren van je kat en de basis van hun staart, nek en buik. Een vlooienplaag bij uw huisdier kan tot ernstigere gezondheidsrisico's leiden dan alleen hevige jeuk, zoals vlooienallergie, dermatitis, bloedarmoede of door vlooien overgedragen ziekten zoals tyfus bij muizen. Door uw kat voorzichtig te wassen met een vlooien- en tekenshampoo voor katten, kunt u vlooien veel verminderen. Bij veel huisdieren verstoppen vlooien zich graag in warme en beschermde gebieden, zoals de lies, oren, nekplooien of oksels.

Of je nu kiest voor witte azijn of appelciderazijn, dit veel voorkomende huishoudingrediënt bevat azijnzuur dat vlooieneieren kan vernietigen, terwijl het aroma volwassen vlooien afstoot. Deze oplossing moet's ochtends worden vervangen door nieuw zeepwater, het zal u helpen de vlooien aan te trekken en vast te houden totdat u ze met andere methoden kunt verwijderen. Tekenen dat uw huisdier vlooien heeft, zijn onder meer jeuk, vlooienvuil dat eruitziet als kleine zwarte puntjes in de vacht van uw huisdier en een hobbelige of rode huid. Christian, een Amerikaanse expat die al meer dan tien jaar in Metro Manila, Filippijnen woont, is een levenslange kattenliefhebber en de trotse papa van twee reddingskatten, Trixie en Chloe.

Deze middelen zijn vooral geweldig voor katten die gevoelig zijn voor traditionele vlooienbehandelingen, mensen met een verminderde immuniteit of kattenouders die liever een natuurlijkere levensstijl leiden. Een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen voor een kat met vlooien is om zijn leven op te fleuren met natuurlijke ingrediënten die je misschien in je keuken vindt. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *